Soja 2012.g.

Koliki rod soje očekujete na vašem imanju po Ha ?

• Manje

Glasovi: 6 6,5%
  • 0.5 t

Glasovi: 5 5,4%
  • 1 t

Glasovi: 26 28,0%
  • 2 t

Glasovi: 37 39,8%
  • 3 t

Glasovi: 12 12,9%
  • Više

Glasovi: 7 7,5%

• Ukupno glasača
    93
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
soja-2012-002.jpg
[/IMG]
Moja soja galeb sejana 28.3 ima je jos koja izlazi

Mi smo tek prekljuce i juce zavrsili setvu,moja njiva je licina na fudbalski teren koliko se zelenila od divljeg graska kako ga mi zovemo,cale je jutros oprskao dubinsko+total.
Posejana je u toplo i vlazno zemljiste,tako da ne brinem. :cool:

---------- Poruka napisana u 11:27 ---------- Prethodna poruka je at 11:24 ----------

Podeseni razmak zrna je bio 3.3cm,medjuredni razmak 70cm i potrosnja 55-57kg/kj.

Danas posejana soja 2 kj, sejao sam NS sortu Galina oko 110 kg posejano.

b8aiip.jpg

Sejano "vrištalinom" kako kod mene zovu bekericu.

Sutra ako Bog da pa da zavrsim za ovu godinu sa setvom. Juce sam posejao Trijumf iz NS Instituta i kako lepo izgleda posejao sam je na 4.4 cm, medjuredni razmak 50 cm.

Prolazio sam pored jedne soje koja samo što nije nikla, a slikao sam je samo zato da se vidi koliko je to snažna biljka, koru diže bez pardona...

Soja sijana 05.04. sorta Vojvodjanka na medjuredni razmak 70.cm.(slikano 28.04...)
2-040.jpg
[/IMG]

---------- Poruka napisana u 09:36 ---------- Prethodna poruka je at 07:01 ----------

Dali je neko prskao soju sa GAMITOM EC na crno predhodnih godina,kakva su iskustva,znam ono sto sam procitao ali me interesuju prakticna iskustva.(dali je potrebna posle korekcija....).Znam da je opasan otrov,zanosenje na ostale parcele,nemoze sledece godine zito...

@Djole71
Gledao sam Gamit samo u ogledima. Fantasticni rezultati, prskano pre-em i post-em iskljucivo sa Gamitom. Ja sam se raspitivao, medjutim niko ga nije koristio u soji samo u ind. paprici. Imas u temi herbicidni ogledi slike pa mozes pogledati.

Ko kaže da se nemože sejati soja za klomazonom(gamit,rampa...)samo ne preko 0.3-0.4l/ha,u kombinaciji je extra za tvrđe korove,pomalo agresivan herbicid

Evo moje soje sejane prosli petak u herbarijum,zemljiste je imalo vlage tako da je nicanje odlicno za manje od nedelju dana je super nikla i po malo se vide redovi,do subote ce se skroz vitdeti redovi.
Ovo desno je njiva koju sam jesenas uzeo u arendu levo je isto moja ali nju radimo vec neko vreme tamo korova skoro da i nema,ali smo krkali dubinsko za uskolisne i sirokolisne(ne znam sta i u kojoj kolicini) + 3l totala/kj + lepak,prskano je u nedelju ja sam vise nego zadovoljan + kisa sto je sinoc pala.
03052012405.jpg

Kakva su ono brda iza, Fruska Gora ?
Mi smo danas zavrsili setvu soje, zitnom sejalicom, oko 60 kg po kj semena je izaslo, sve je bilo lepo izravnato i sva soja je pod zemljom. U martu sam bacio oko 110 kg npk. Ako ove godine ne bude solidan prinos, definitivno cu odustati od soje. Izuzimam vremenske prilike i neprilike.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh