Soja 2012.g.

Koliki rod soje očekujete na vašem imanju po Ha ?

• Manje

Glasovi: 6 6,5%
  • 0.5 t

Glasovi: 5 5,4%
  • 1 t

Glasovi: 26 28,0%
  • 2 t

Glasovi: 37 39,8%
  • 3 t

Glasovi: 12 12,9%
  • Više

Glasovi: 7 7,5%

• Ukupno glasača
    93
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sava sejana 23.03. Od nedelje ide tretiranje Pulsar + Harmoni

15o6jqt.jpg

5dqwat.jpg

Da pre nedelju dana tačno. Nije bila za prskanje tek poneka otvarala prvu trolisku, pa smo je prošpartali, sad ovo što ostane od korova radimo u split aplikaciji dva puta za nedelju dana i opet špartanje, i ako bog da tamo pred zatvaranje redova opet špartanje...

Ja idem sutra da presejem 6kj Dukat-a,PKB seme,svi se u selu zale da im nije vise od pola niklo.... :sta:

са чиме би ваљало да полијем коров у соји углавном има паламиде и помало зубаче

najbolje bi bilo totalom,palamidu suzbiti u soji nemožeš,bar nije rentabilno,ali deluje na nju sve,ja sam išao 2l Bentamark+10gr Promony+0.35 Rampa sve na hektar sa 0.15% okvašivača,a na palamidu idem naknadno na ogumke sa još 4l/ha Bentamarka 5-6dana posle onog tretmana
a zubaču nosi svaki herbicid za sirak u soji u dozi x2,samo to još ima kade

Napravi neki koktel jer sam ni jedan preparat nece dobiti borbu protiv palamide.Pomesaj Oxon,Pivot,Bentazon i Harmony.Pitaj nekog zastitara u kojoj kolicini

Koji herbicid da kupim protiv sirka u soji ima ga kao da je sejan, soja je tek nikla a i sirak zajedno sa njom?

Posle takvog koktela dve nedelje bolje neici na njivu, moze cuka da otkaze:haha:

Cime da poprskam soju, u fazi je druge troliske, od trave ima nesto malo boce i dosta ambrozije koja je tek krenula?

Danas prskao soju,prvi deo split aplikacije.
Pulsar 0,7l/ha+Harmony 5 gr./ha+0,1% okvašivač.
Inače soja nikad lošije nikla(semenska Sava) sejana 10.04. po mojoj proceni 80-85%
Pa je još i zecovi brste,a i neki magarci iz NIS-a traže valda naftu pa je i oni izgazili.

Drugar na jednoj njivi ima dosta sirka iz rizoma. Juce je oprskao sa 0.7l/ha Pulsara, za 5-7 dana prska sa jos 0.5l/ha Pulsara. Da li moze u drugom prohodu da promesa Pulsar i Fusilade ili mora posebno svaki?

Kod mene je sorta Sava nejednako nikla,ali sam sad bio i vec se izjednacava,ako ima vestaka u zemlji nesekiraj se.Ja sam jos u subotu poprskao prvu turu pulsar 1,1l+8g promonija+prehrana na 3kj(1,73ha),stir je gotov,muvar crveni kao i po koji sirak,oko petnaestog jos 1,1pulsara+prehrana pa cemo videti,prosle god je bila dobitna kombinacija(mada najskuplja) sto sam pisao u temi herbicidi u soji.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh