Soja 2012.g.

Koliki rod soje očekujete na vašem imanju po Ha ?

• Manje

Glasovi: 6 6,5%
  • 0.5 t

Glasovi: 5 5,4%
  • 1 t

Glasovi: 26 28,0%
  • 2 t

Glasovi: 37 39,8%
  • 3 t

Glasovi: 12 12,9%
  • Više

Glasovi: 7 7,5%

• Ukupno glasača
    93
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
komso koliko jutara ospartas za dan?jel iseces nekad soju?:osmeh:
danas od pola 12 do 8 majstor je ospartao 13 kj u 3 parcele, 6,5,2kj i selio se s kraja na kraj sela, prvo spartanje idem nesto sporije da ne zagrce ... probali smo sa zonama ali onda ne sme ni malo da se seta levo desno, ovako bez njih imas malo prostora ... samo u vratinama malo, one kocke :osmeh:

Poslednja izmena:
Sijana soja prije ove kiše , prije tri dana , a nastavak sutra prekosutra , mislite li da će bakterije pocrkati , nanešene i sipano u papirne vreće ?
Kada je najkasnije da se povalja soja , šta bi bilo kad bi se radilo nakon nicanja (glatki valjak)?

Posle ovih kisa kad budes mogao ponovo u njivu bice kasno za bakterije,moras ponoviti.Sto se valjanja tice, posle setve sto pre jos isti dan naljbolje A posle nicanja valjati nema koristi samo stete.Ja sam kukuruz valjao nekad u 2-3lista sa glatkim valjkom (napad pipe se moglo prorediti na taj nacin i zbog suse) a soju nikako nebi smelo po mom misljenju:ppozdrav:

Galeb sejan 30 aprila i posle setve pre nicanja prskan sa 5 lit/KJ totala. 2/3 svojih parcela pod sojom sam stigao da prskam pre nicanja i sve izgledaju ovako pa tu verovatno ni nece trebati redovnom hemijom da se prska jer nema ni K od korova. Sve parcele su stajale pripremljene za setvu mesec dana. Kada bude malo porasla soja pretrcacemo sa spartacem, eventualno kasnije ako izadje sirak njega cemo tretirati.

c6cxu.jpg

Poslednja izmena:
Posto nisam mogao Claasa da prilagodim da ulazi u redove od 50 cm ( moze se ali to zadovoljstvo kosta nekoliko hiljada eura.........), prilagodio sam redove prema traktoru. Redovi u kojima idu tockovi su na 62 cm ( sirina zadnjih tockova je 42 +10 cm sa jedne i druge strane da mogu komotno da se vozim ) a redovi izmedju su na 42 cm. Prosek ispada 48.5 cm.

Redovi mi se slazu i sa prskalicom od 12 m. Jedan prohod sejalicom je 292 cm x 4 = 11.68 m. Jedino kada pocinjem prskanje do komsije ne mogu da idem sa celom sirinom prskalice i zatvaram nekoliko dizni ali mi to uopste ne predstavlja problem jer imam triplex-e

Nije loša ideja .Ozbiljno ću razmisliti da i ja podesim sejačicu a ne da širim traktor pa za kuk. skupljam i tako više puta.

Rubin sejan 29 aprila u podrivano kukuruziste.

2rcvbjc.jpg

2s8grie.jpg

Triumf u istoj parceli ali je klijavost semena bila slabija pa je malo redje ali nije to nista strasno

33jh5ht.jpg

imam i Balkan na istoj parceli gde je nicanje 40-45 % ( staro seme :sta: ) i NECU PRESEJATI........ videcemo rezultat. Nisam ga slikao ali cu ubaciti sliku naknadno za nekoliko dana kada ga budem prskao

A jel neko prskao sa Globusom,kakava su iskustva za njega? Posle sejanja a pre nicanja sam isao sa Gliformark totalnim i Acetosavom plus,i sirokolisnih nemam,samo me zubaca i sirak muce sad,i dobio sam savet da mogu sa Globusom,pa reko da proverim.

Da li su zetveni ostaci bili upaljeni pre podrivanja?

Upalili garavi ali nije svugde izgorelo posto je u flekama prosle godine voda odnela kukuruz i tamo je bio redji i nije bilo dovoljno mase pa se vatra prekinula. Radi se o vecoj parceli posto je drzavna zemlja. Tamo gde nije izgorelo sam imao problema kod prvog setvospremiranja jer mi je skupljao ali mesec dana kasniije kada sam radio drugi put islo je bez problema. Slikacu i taj deo gde nije izgorela kukuruzovina pa cu postaviti.

danas odvodio vodu iz parcele de je polavljena soja i nemogu da verujem da je izdrzala 4 dana i vodi a nije ni jedan listic virio sad ako upekne moracu da ospartam da razbijem koru

Globus-u originalu Targa super a.m. Kvizalofop-P-etil,može samo do cvetanja soje,za zubaču 4l/ha,ali moja ti je preporuka (mislim jeftinija,a dobra) 1.5l/ha Gallant super,pa može i 2puta u toku godine,a može i u cvetanju

Cici

Jedno pitanje, mozda i gresim, ali meni se cini da izmedju 1. i 2. i 5.-6. reda je medjuredni razmak veci. Stavili ste ovako da nebi sejao u trag traktora ili ja ne vidim dobro (a mozda i slika vara) ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh