Soja 2012.g.

Koliki rod soje očekujete na vašem imanju po Ha ?

• Manje

Glasovi: 6 6,5%
  • 0.5 t

Glasovi: 5 5,4%
  • 1 t

Glasovi: 26 28,0%
  • 2 t

Glasovi: 37 39,8%
  • 3 t

Glasovi: 12 12,9%
  • Više

Glasovi: 7 7,5%

• Ukupno glasača
    93
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Northy za poponac,palamidu i kupinu to je samo pola doze totala,i moram te razočarati,ali neće osušiti,ja sam danas prskao no-till soju totalom(još nije nikla) 10l/ha Boomefekt

Danas zavrsena setva soje a od sutra krecemo sa totalnim herbicidom posto smo posejali u zemlju koja je spremljena pre 3 nedelje. Palamida i kupina je lepo izasla pa je dobra prilika da se unisti. Ni totalni herbicidi vise nisu kao sto su nekad bili. Nekada je 3 litara totala unistavalo skoro sve korove a danas 3 litara ne uradi posao. 2004 godine sam sa 4 litara Dominatora unistio trsku a za koji dan cu prskati jednu parcelu gde ima trske ali cu dublirati dozu u odnosu na 2004 godinu.

Danas predvece sam obilazio jednu parcelu koja je posejana pre tacno 96 sati ( 4 dana ) i vec ima pokoja sto je izasla. Nikad jos nisam video da je ovako brzo nikla.

2004 godine sam sa 4 litara Dominatora unistio trsku a za koji dan cu prskati jednu parcelu gde ima trske ali cu dublirati dozu u odnosu na 2004 godinu.
Imam i ja na jednoj parceli baš dosta trske ali problem je što je soja već nikla pa nemogu totalom, a neznam dali će je selekt super kasnije uništiti :sta:

Evo par slika od setve od pre nekoliko dana.Usluzno sam sejao soju a gazda je pripremio njivu "na sve strane" :haha:
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
ali sam se potrudio da je posejem kako valja :osmeh:

@Mindjusar prskanje ce uspeti 99% jer mi je tu sastavljeno 3/4kj i jedno jutro koje je prljavije ovu drugu cistu njivu je prskao manjom dozom jer je skoro skroz cista,a ovu drugu prljaviju polovinu je bolje "osolio" ovako ona izgleda cela (ta prljava polovina).
03052012404.jpg

Lepa čista njiva... Lepa soja! Moja je slične veličine, ja sam sejao 11-tog... Ja moju sutra planiram da prskam, ako mi vreme dozvoli.... Ja sam sejao sortu Sava.

Pa da nema korova nebi valjala njiva, zar ne? Gde korov neće da raste tu ni roda nema...:osmeh:

Zasad tako izgleda, mada... nikad se ne zna, uvek kad sam pomislio da će nešto biti lako, to je ispalo naopako....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh