Soja 2012.g.

Koliki rod soje očekujete na vašem imanju po Ha ?

• Manje

Glasovi: 6 6,5%
  • 0.5 t

Glasovi: 5 5,4%
  • 1 t

Glasovi: 26 28,0%
  • 2 t

Glasovi: 37 39,8%
  • 3 t

Glasovi: 12 12,9%
  • Više

Glasovi: 7 7,5%

• Ukupno glasača
    93
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nikola zar ne može Žućko da se narikta da navrše 20-30 meteri po k.j? :haha: Jedne godine vršili pšenicu nekom liku iz sela i on sedi u kabini kombajna i gleda,gleda i poče da viče ovde mora biti 30 po k.j pa mora biti,pa mora biti.Na kraju naravno da nije bilo a on reče e j... te kombajn ne može ni 30 da navrše po k.j. :osmeh:

Možda je glupo da pišem o tome pošto sam iz drugog svijeta a većina vas bolje zna prilike tamo u Vojvodini , ali bio sam par puta u Temerinu i neznam kako bi mogla da postoji bolja zemlja . Otud nije čudno.

Moj kum mi malopre reče da je navršio 4000kg sa 2,5 jutra. To mu dođe 1600kg po jutru, što je super.
Kombajner mu reče da je to verovatno rekord za naš atar.
Sorta "Tavanćanka" proizvodnje i dorade RPG mog kuma.

Kod mene se prinosi kreću od 8-16 "meteri" po kj. Žetva soje je kod nas počela pre 7 dana. Moj Gorštak zelen kao da je jul mesec, mislim da ga neću moći raditi još minimum dve nedelje. Sejan je 20.04.2012.

jeste ali ranije kad soji i nije trebalo toliko ,a kad je bila u cvetanju onda ništa a temperature žestoke,sve u svemu javiću koliko je bilo.

данас сам обишао соју, остала је горња трећина са зеленим лишћем, док је испод тога опало, има око 10 % зелени махуна, иначе сорта је горштак сејана 10.04, највероватније ћу идуће недеље да видим колики је принос, мада је у махунама по три зрна и лепо су наливена

kod nas se to ne racuna nikako. lose bi prosli ti koji primaju soju .Mislim nebi im niko donosio soju jer kod nas ove godine je sva takva

danas skinuo moju jadu od soje 2200 kg na 3 jutra vlaga 10,tuga...
zl20xh.jpg

2wp2w3m.jpg

Mudrosera ima i kod nas,što tvrde da su kosili 16-17meteri,nedovodim ja to uopšte u pitanje,nego je pitanje dali je to sa 2jutra,3jutra,4jutra,lanca,hektara ili 2hektara
Moji prinosi su po površini koju daje brojač hektara,jer ja bar neradim njive na papiru,da računam prinos kolika je njiva na papiru,tako da i dalje sam pri svom stavu pa dobio još 20kaznenih poena je... mi se

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh