Soja 2012.g.

Koliki rod soje očekujete na vašem imanju po Ha ?

• Manje

Glasovi: 6 6,5%
  • 0.5 t

Glasovi: 5 5,4%
  • 1 t

Glasovi: 26 28,0%
  • 2 t

Glasovi: 37 39,8%
  • 3 t

Glasovi: 12 12,9%
  • Više

Glasovi: 7 7,5%

• Ukupno glasača
    93
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
2 zmajevke manje-više tovare 16t (jedino sam pre 10i više god u sojaproteinu kipovao po 17.5t sa dve zmajevke) + 500kg = >16500kg,da to nisu bila 10ha???

Ja ne vidim sta je problem u Denijevom iskazu :sta: Dve zmajevke su ~15tona sa 10 jutara, sto mu dodje 1500kg/kj. Ako je u tom delu atara naleteo pljusak sto da ne. I kod nas jedan deo atara sto je pokisao, kad nije nijedan drugi ce imato 20% bolji prinos od ostatka.

ona kisa ,koja obidje Becej ode zaTemerin x puta dolazeci iz NS u Temerinu je ima prema Beceju sve manje

Ako neko dolazi ovde na forum da laze svaka mu CAST. I ovde kod nas ima soja gde ce biti i te kako preko 15 metara po jutru pa me zato ne cudi Denijev prinos.

Ja do sad nisam čuo da u Temerinskom ataru neko vršio ispod 1000kg/kj plafon do sad 1700kg/kj kod kolege.

Ja što sam vršio uslužno do sad plafon je bio 1600 kg po jutru, a prinosi se kreću od 1000 do 1500 kg po jutru, baš zanimljivo da su tolike razlike u prinosu a njiva jedna od druge samo nekoliko stotina metara, soja izgleda na oko isto ali različito curi u bunker

Ja do sad nisam čuo da u Temerinskom ataru neko vršio ispod 1000kg/kj plafon do sad 1700kg/kj kod kolege.

Deni jel ta njiva ka Turinskom delu atara. I ja neznam šta je problem da čovek ima 1600kg po kj i kod nas su soje od 1000kg pa više po kj , i ja imam njivu sa 1600 kg po kj a najlošija 1250kg po kj a prosek očekujem 1400kg po kj zrna bez bonifikacije a to će se znati za koji dan.

Ovako. Ako neko laze za prinose meni (i ostalim kolegama forumasina) ni u dzep iz dzepa. Ok je pohvaliti se za prinos i napisati agrotehniku, pred usev, sadrzaj elementa sa analize zemljista ako je radjena i slicno. Svako ovde zna da proizvede soju, samo nekome se zalomila kisa nekome nije. :ppozdrav:

Samo da dodam većina vas zna da je naš atar jedan od najboljih što se tiče kvaliteta zemlje a tako i Temerinski ka našem delu atara a prinose od 1600kg sam baš imao u delu atara koji se zove Temerinska strana i tamo kiše nije bilo ništa više nego drugde a da smo dobili kiše kao što su pojedini delovi Banata (100-200l po m kvad.) dobili mi sad nebi vrli u ovo vreme i ove prinose.Nemam razloga da lažem, ko neveruje može da dođe kad god hoće da proverimo i uporedimo useve a naš najveći adut je dobra zemlja.Ima i kod nas loših useva (mali procenat) a to zavisi i od agrotehnike i ja se na takve ne zgledam.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh