Soja 2012.g.

Koliki rod soje očekujete na vašem imanju po Ha ?

• Manje

Glasovi: 6 6,5%
  • 0.5 t

Glasovi: 5 5,4%
  • 1 t

Glasovi: 26 28,0%
  • 2 t

Glasovi: 37 39,8%
  • 3 t

Glasovi: 12 12,9%
  • Više

Glasovi: 7 7,5%

• Ukupno glasača
    93
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
NA može da uzme ali i obaveze.:ppozdrav:

Nego druga slika je ravnica i ima puno lišća zelenog a vlaga 8,7%, primese 2% večeras predata.

Juce usluzno vrsio dvojici komsija, prvi imao 1485 kg/kj vlaga 9,5 necistoca 3,3 (odbijali zeleno zrno) a drugi 1200 kg/kj sa 12,7% vlage i 3,5% necistoce sa dve njive (bilo neuporedivo vise zelenih, kao pasulj zrna) obojica imali sortu Balkan .
Ovi nasi izgleda nisu culi za toleranciju zbog suse:sta:

Imam pitanje šta da radim.Soja mi je nejednako sazrela već ima mahuna koje su počele da se otvaraju a ima i oko 10%zelenih.Da li da je kosim ili da sačekam još par dana.Sejana je 16 aprila i u pitanju je sorta Sava.Unapred hvala

Kosi,nemoj cekati jos ako imas nekog na vagi da zazmuri na zelena zrna...Krajem nedelje javljaju hladan front sa padavinama ako sacekas moze biti samo gore.

Ako se mahuna otvaraju i ispada zrno nemas sta cekati. Bolje da ti odbiju na primese 1% nego da ti 5% ostane na zemlji. Takodje bi bilo zanimljivo cuti nekog velikog proizvodjaca soje sa foruma sta misli o tome.

Soja Viktorija slikano 27. 08. 2012 posejano 10.05. 2012
219192v.jpg
ycn4w.jpg
10ihwzs.jpg

Danas ovršeno uslužno mojim koperantima (lovačko društvo) 7 kj save a prinos 1608 kg po kj sa vlagom 11,5% i primese 2,6%. Sorta sava zasad najbolje prinose daje.

Sava kod nas godinma daje najbolje prinose. Desi se da na nekoj parceli Rubin/Trijmf prosle godine je pobede, ali to su pojedinacne parcele.

Bilo je 13% vlaga i 2% necistoce ako nisu menjali nesto. Kod nas je bila unazad par godina pozitivna bonifikacija za vlagu izmedju 10 i 13% a necistoca nije mogla biti ispod 2%.

Danas obišao soju ova ima 120 mahuna i nema košenja još 15 dana zelena skroz a ista sorta i sve isto radjeno samo njiva 2 km severnije i nju sutra kosim već se otvaraju mahune nije mi jasno kako je tolika razlika
http://

Danas ovršeno 10 kj Save , prinos dve pune zmajevke + nekih 500 kg što ostao u bunkeru... vlaga 13.3% , za sad zadovoljan prinosom. Sutra nastavak...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh