Soja 2012.g.

Koliki rod soje očekujete na vašem imanju po Ha ?

• Manje

Glasovi: 6 6,5%
  • 0.5 t

Glasovi: 5 5,4%
  • 1 t

Glasovi: 26 28,0%
  • 2 t

Glasovi: 37 39,8%
  • 3 t

Glasovi: 12 12,9%
  • Više

Glasovi: 7 7,5%

• Ukupno glasača
    93
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ako vreme dozvoli u nedelju vrsem 1.5 ha valjevke . ima zelene mahune , ima suve mahune sa mekanim zrnom, ima suve mahune sa tvrdim zrnom, i ima ispucalih mahuna ....pa budi pametan, aj zdravo.

Ovrsena soja balkan prinos 840 kila po lancu ,to je ona sto sam piso da je za jedan dan pozutila ,posle kise kao da je bila oparena.Predata u Vilovu 70 din,tel kel.To je sinova.Sutra idem da obidjem moju kazu da je jadna od bolji u ataru i da je jos zelena ,ali idem, da je obidjem za svaki slucaj.

@pera ves ove godine soju nemozes docekati da u potpunosti sazri,jer pucaju mahune.Treba raditi cim vidis neku mahunu otvorenu, jer vec je skoro kasno tada.Ja sam radio danas Savu vise njiva, naljbolja je bila jedna njiva od 2 kj3370kg 10,4% vlaga a primese 4,5 a bas je bilo zelenih oaza na vise mesta.Evo ovako izleda u kofi koju je uzeo za uzorak.Uzimaju celu kofu 10kg da bi uzeli uzorak od 10dkg

jhyqo8.jpg

Ja sam posizio prosle godine. Sto su mi na 3 prikolice koje su isle za redom uzeli od svake 10kg. Reko prvo merenje pa onda uzimajte uzorak! Necu propasti za 30kg, ali princip je u pitanju!

Juce skinuo soju sorta Sava vlaga 11.2, primese 3.7 prinos 2082 kg sa 2 lanca(44kv)sta reci cekam sledecu godinu pa ce mozda biti bolje inaca sve je radeno u fullu al susa je uradio svoje

I ja sam juče krenuo sa vršidbom probno pola jutra i bolje da nisam još , krenule neke mahune da pucaju pa skino , to je bilo strašno koliko je bilo zelenih mahuna vlaga 12.8% ( jus 13.2%) a nečistoća 12.9 % ,prinos 940 kg trebao sam danas da nastavim ali tamo do utorka -srede nema ništa, sorta je inače Gorštak.

Probali smo da vršimo sortu Viktorija i odustali. Zelenih mahuna gomila a vlaga 16%. Počećemo verovatno u utorak, ili sredu.

Ne, nego preko puta Jugopetrola, gde su dalekovodi.
Čuo sam danas da su preko puta volana ( jugopetrola ) odustali od kosidbe 6 Kj to je verovatno tvoja ?! , moja soja je u Balaževim uratinama u tom delu atara prema Inđiji sve soje nekako kasnije sazrevaju a i kukuruzi lepo izgledaju samo šteta što su polegli od onog vetra 26 jula :ppozdrav:

Zato u tom delu atara imam svu zemlju, jer je tamo sva zemlja prve klase i kiša nikad ne omaši.:ppozdrav:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh