Soja 2012.g.

Koliki rod soje očekujete na vašem imanju po Ha ?

• Manje

Glasovi: 6 6,5%
  • 0.5 t

Glasovi: 5 5,4%
  • 1 t

Glasovi: 26 28,0%
  • 2 t

Glasovi: 37 39,8%
  • 3 t

Glasovi: 12 12,9%
  • Više

Glasovi: 7 7,5%

• Ukupno glasača
    93
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kao i do sad, cena jedne bale će biti toliko koliko je cena baliranja, kod nas ima dosta kombajna bez sečke pa daju ljudi džabe slamu samo da se očisti njiva, posle bar nemoraju paliti,

Kod nas je tako bilo do pre 2-3 godine. Sad ima prilicno kombajna sa seckom i jos vise peci za centralno u koje se loze bale. Prosle godine je prijatelj jedva sakupio 1500 bala za svoje potrebe lozenja.

Niko sojine bale nije prodavao. Nego ides presujes i kupis uz naravno dopustenje vlasnika parcele.

danas obisao soju izgleda jadno ali je treba sto pre skidati posto je zrela...
fw1w75.jpg

2l9lksn.jpg

34s5klt.jpg

Da li je neko već balirao sojinu slamu. Koliko ima otrilike bala po kj? Meni treba (za dve porodice) 1700 bala, a imam nešto manje od 16 jutara soje. Dobio sam od druga još 12 jutara slame, i bojim se da to neće biti dosta. Osim toga, lako je moguće da mi nešto slame i ukradu (prošle godine su mi počistili parcelu od tri jutra), jer čovek koji mi balira dosta radi pa se čeka red, a ja ne mogu stražariti na njivi po ceo dan (i noć).

Ja sam danas ovro 6 kj soje, sorta Sava. Prinos je 700kg/kj. Kolega je ovro 4kj i imao je 360 kg/kj, uz napomenu da je on predusev imao repu, a ja kukuruz. Obe njive su u potezu Razlevi, najlošijem delu srbobranskog atara, koji bez dovoljno padavina prvi izgori.

Ala vam je vredela ona kisa.

I te kako! Da nije bilo te kolicine padavina od nekih 130 l po m2 otislo bi sve do vraga! Sto se tice soje , spas u poslednji cas!
U tom Cicijevom ataru su najbolje parcele sa sojom (kao i uvek) i drago mi je jer i ja imam tu oko 16 kj.
Ostalih posejanih 14 kj u nasem ataru su saroliki, mada ne izgledaju lose ove parcele pod sojom u blizini sela. Mislim da ce neki poceti sa skidanjem soje za nekih 12-15 dana.

@Dukej. Takodje sam i ja primetio da parcele gde je predusev bio kukuruz izgledaju bolje od onih gde je bilo soje. Mnogo toga je iskomplikovano ove godine.

Obisao sam soju danas, pocela je po malo da zuti, skidanje, nadam se za 15 dana, prijatelj mi kaze da ce on poceti njegovu sutra, moja je sejana 03.05. evo slika
2012-08-16-1-glog1.jpg

2012-08-16-2-glog1.jpg

2012-08-16-3-glog1.jpg

Evo ako je kome poznata pozadina

Picture139.jpg
[/IMG]

Razlika je da nema razlke,nešto malo na štetu slame samo,inače prinos skoro IDENTIČAN na istoj parceli Foruna,Valjevka,Sava i Trijumf,i sa PLEDGE i bez,1050kg/kj

Picture141.jpg
[/IMG]

I nismo mogli natovariti Savu i Trijumfa,al bar je prikolica puna bar jednom ove godine sa sojom,vlaga 9.4,primesa 2 (jer manje nepišu)

Evo i jedan snimak,malo je lošiji,pa polako sa tonom,počinjala je oluja

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh