Soja 2012.g.

Koliki rod soje očekujete na vašem imanju po Ha ?

• Manje

Glasovi: 6 6,5%
  • 0.5 t

Glasovi: 5 5,4%
  • 1 t

Glasovi: 26 28,0%
  • 2 t

Glasovi: 37 39,8%
  • 3 t

Glasovi: 12 12,9%
  • Više

Glasovi: 7 7,5%

• Ukupno glasača
    93
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Iznenadicete se kad na ovoj stranici budete procitali prinose kojih se niko ne bi postideo ni u normalnoj godini a ne u nekoj koja je trebala biti proglasena "elementarna nepogoda".

A koliko si ti NA planirao ?, ja i mislim da ce ko ima vise od 1000kg da bude jako srecan. Ona izgleda dobro, ali samo izgleda.
Na pocetku sezone sam zeleo kao i obicno 16-18 meteri po kj to ladno iznese prosecna godina,kad je dosla susa vidim sta je i realno bih sad zeleo i ocekujem 12m/kj to je neka moja procena.Da je forum neki region u Srbiji bio bi najrodniji region na svetu.

ima jos desetak zelenih mahuna na svakoj stabljiki
rr81vk.jpg

Brat skidao danas balkan u Bečeju,prosek 1200kg/kj

A kod nas je situacija STRAŠNA,rođak skinuo sa 4.5kj 1400kg balkana,"lep" bio na oko za ovu godinu

Nisam prihranjivo azotom ( ako neračunam ono folijarno i onih 150kg petnaestice ujesen ) a mahuna ima od 30do 40 ali je zrno jako sitno -Gorštak
Možda se na ovoj slici bolje vidi , razmak je na 50cm.

2mewi09.jpg

Danas ovršeno uslužno 3,5 kj 1300kg po kj tako kaže čovek, moju na 4kj a prinos od oka 1400kg po kj , druga 4,5 kj prinos od oka 1700kg po kj (e da je sva ovaka), treća 2,5 kj prinos od oka 1500kg po kj a od oka je pošto sam sipao u tri prikolice i selio se ali će sutra biti izmereno pa ću znati prosek ove tri parcele.Da dodam sorta sava.

Poslednja izmena:
To oko proizvodnje soje sam vec par puta studirao i evo oped da ponovim da je soja korov koji ne voli bas puno konkurenciju, ne trazi ni bog zna sta u zemlji, trazi samo kisu i direkto zavisi od nje. Uzaludno ju je prihranjivati azotom u prolece jer je ona azetofiksator, postze se samo kontraefekat, a ni ekonomski nije isplativo.

Neznam nisam više pametan 2010 g se najbolje pokazale kasne sorte ( Gorštak,Sava,Trijunf) , 2011 srednje kasne sorte(Galeb itd ) a ove godine će izgleda ranije sorte dati najbolje prinose verovatno zato što im je više odgovaro period oplodnje još ako su i ranije posejane pun pogodak.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh