Soja 2012.g.

Koliki rod soje očekujete na vašem imanju po Ha ?

• Manje

Glasovi: 6 6,5%
  • 0.5 t

Glasovi: 5 5,4%
  • 1 t

Glasovi: 26 28,0%
  • 2 t

Glasovi: 37 39,8%
  • 3 t

Glasovi: 12 12,9%
  • Više

Glasovi: 7 7,5%

• Ukupno glasača
    93
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod nas za jedno 15 dana neki ce poceti skidati soju. Sto se mojih parcela tice, na oko obecavaju ali ne bi se usudio da procenim kolicinu po kj. Mnogo zajebana godina.

Danas skinuo sa tri jutra soju 10% vlaga 3900 za obracun,13 meteri po jutru malolije za ovu godinu.

Ne mogu reci da li je tacno ili ne ali znam da vise od 12 god ostavljam sebi semensku soju i uvek ostavljam onu sa najmanjom vlagom i nikad nisam imao problem sa klijanjem.

Ja sam večeras obišao moje parcele gde je sorta Sava. Dve parcele komotno mogu da se rade (mogle su možda još pre par dana), ali na dve treba još dva tri dana, jer ima solidan procenat zelenih mahuna. Pošto se radi sve o malim parcelama (1, 1.5, 4 i 5 kj), nisam hteo da potežem kombajnera za dve parcele, a posle dva dana ponovo za još dve, tako da ću vrći najverovatnije u ponedeljak, ili čak i u nedelju ako kombajner bude imao još kome da kombajnira u tom kraju.

Inače, danas u zadruzi sam čuo da prinosi kod nas kreću prosečno od 600-1000 kg.

Danas ovrsio i predao soju sa 9kj 1250kg po kj.Jedno znam da vise na razmak od 70cm vise nikada necu sejati sikurno bi bilo 250-300kg vise po kj da je bila na 50cm
bbbb-003.jpg
[/IMG]

A koliko si ti NA planirao ?, ja i mislim da ce ko ima vise od 1000kg da bude jako srecan. Ona izgleda dobro, ali samo izgleda.

I kod nas atar ka Doroslovu, koji je dobio kisu polovinom jula, kad niko drugi nije dobio, treba da bude oko 2t/kj. Njiva od drugara je presecena tom kisom, jedan kraj je dobio drugi nije i razlika je dosta vidna.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh