Soja 2012.g.

Koliki rod soje očekujete na vašem imanju po Ha ?

• Manje

Glasovi: 6 6,5%
  • 0.5 t

Glasovi: 5 5,4%
  • 1 t

Glasovi: 26 28,0%
  • 2 t

Glasovi: 37 39,8%
  • 3 t

Glasovi: 12 12,9%
  • Više

Glasovi: 7 7,5%

• Ukupno glasača
    93
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sale, to je po meni ok prinos, da li ste je predali, kakvi su uslovi, cena ?

Dušane nisam je predao pošto se ovde kod nas nezna ništa oko cene a i nisam se nešto raspitivao, ima prikolica pa ću puniti i parkirati a za koji dan će se nešto znati, inače mislim da manji prinos od ovog neće biti a neće ni puno više biti, možda 100-200kg više na nekim parcelama. Treba savu da počnem prekosutra i tu se nadam nešto malo više ali videćemo, ja sam zadovoljan i sa ovim sobzirom na padavine.

Evo nešto što ne razumem baš.
Soja na dve različite parcele fizički udaljene oko 800 metara. Sorta Viktorija, isti predusev, isto đubrenje, na obe parcele pre dve godine zaoran stajnjak, isti dan setva, isti pravac njive, a razlika u zrenju velika...
fotografija0246.jpg
[/IMG]
fotografija0247.jpg
[/IMG]

Da nije ova zelenija soja na nizoj njivi, pa da ima vise vlage, iako su blizu vazdusnom linijom? Imam slicnu situaciju sa suncokretom, sve isto radjeno, jedan moze da se kosi, a drugi nece jos desetak dana. Njive su blizu ali je ona njiva sa zelenim suncokretom niza i vlaznija.

Nije na nižoj zemlji. Čak je ova zelenija dobila i manje od one zadnje kiše, jer je bila "na kraju oblaka".

U ovako stresnim vremenskim uslovima po sve ratarske kulture desavaju se razne nelogicnosti.

Branko da nisi ovu zucu kasnije sparto.Ja imam slican slucaj ovu sto je kasnije spartana pozutila.

Ove godine imam soje taman toliko da sam je mogao svu ošpartati u jednom danu.
Što reče Raša, ovo je godina puna nelogičnosti.

Danas smo ovrli 10 kj sorte Valjevka... Vlaga 10, a prinos šareno od 1000 kg pa do 1450 kg po jutru... Današnji prosek nam je bio 1300 kg/kj
Sutra nastavljamo dalje...
:ppozdrav:

Danas skinuo moja 4kj save, prinos 1300kg po kj i uslužno mom koperantu 2kj sava 1450kg po kj sa 7,3% posto vlage i 2% primesa.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh