Soja 2012.g.

Koliki rod soje očekujete na vašem imanju po Ha ?

• Manje

Glasovi: 6 6,5%
  • 0.5 t

Glasovi: 5 5,4%
  • 1 t

Glasovi: 26 28,0%
  • 2 t

Glasovi: 37 39,8%
  • 3 t

Glasovi: 12 12,9%
  • Više

Glasovi: 7 7,5%

• Ukupno glasača
    93
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sava,sejana 11.4 na 70 cm.
244qln4.jpg

vhuykz.jpg

valda će se ovo biberče popraviti
5dro6p.jpg

Sorta je gorštak sejana na 70 cm razmak i gustinu oko 37 do 40 zrna na 1 metar.

Ne znam kako je u vasim atarima,ali kod nas je napad grinja(Tetranychus urtica) ...i to dosta je vec zahvaceno atara....malo ko od ljudi,pogotovo starijih gleda na to,ali neke njive imaju 50% unistenu lisnu masu,a bez nje nema opstanka biljke...mi smo vec nesto prskali,a hemija nije ni malo povoljna...7000...radili smo demitanom,sledeca tura ide Abastateom.ima li jos nesto sto ove godine nece oplesti po narodu...

I kod nas je ima nuz glavne drumove ali soja je počela da zri tako da je pitanje isplativosti prskati je sad.

Meni sve i da napadne nešto soju, ja u nju ne mogu ući, a da pola ne počupam.......
Kako ući u ovakvu soju?

2n6mgl.jpg

Mićo samo traktor sa uzanim gumama i krila što višlje i prskaš samo žarište i malo oko njega a ono što izgaziš točkovima je zanemarljivo koliko ova žgadija ume da napravi štete (kako kad prskamo pšenicu sa fungicidima).Ja sam prošle godine imao jednu parcelu koju sam morao da prskam a još nema put nego okrećao u njivi i bila prskalica sa 8 metara granama i opet se navrlo preko 2000kg po kj.

nasa soja polegla...ne znas gde je red,a gde sejano,sve smo pogazili,ali nismo smeli ostaviti...inace sto kaze sale uski tockovi,krila gorei sta ces...

Aman ljudi soja je 140-160cm VISOKA!!!!!! kako tu ući sa 533 a ne počupati pola soje??

Čini mi se da sam našo negdje da je kritičan broj tih "grinja " 200 po biljci , iznad tog treba prskati a i kad je manje ako se oće i mogu baš dobri prinosi izvući. Mogu se samo pod povećalom brojiti. I da su najbolji insekticidi (čini mi se organfosf...) koji ne ubijaju neke veće bube koje su njihovi predatori.
Inače šta znače hiljade nekih leptirića u soji ?
( i ja imam mjestimično možda čak i metar ipo visoku , a prosječno do pojasa)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh