Soja 2012.g.

Koliki rod soje očekujete na vašem imanju po Ha ?

• Manje

Glasovi: 6 6,5%
  • 0.5 t

Glasovi: 5 5,4%
  • 1 t

Glasovi: 26 28,0%
  • 2 t

Glasovi: 37 39,8%
  • 3 t

Glasovi: 12 12,9%
  • Više

Glasovi: 7 7,5%

• Ukupno glasača
    93
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kao i u svakom ataru postoje parcele koje su nize i zadrzavaju vodu. Tu su u pitanju kilometri kvadratni i nikako nemoj misliti da je ta zemlja samo ove god. rodna jer je prosle stajala voda.
Primera radi: Stari ljudi u mom mestu znaju pricu da izvesni deda Panta pocetkom 70-tih je nosio zamlju na analizu (sa parcele Pante Bancila) iz Jermenovackog atara gde nije bilo baceno ni vestacko ni stajsko djubrivo pa su se ovi zacudili i predlozili mu da djubri druge njive sa tom zemljom.:osmeh:

Soja koja dosta obećava slikana u Staroj Pazovi preko puta autoservisa Neša kod Volana!

abcd0064.jpg
abcd0062.jpg

A ovo je soja našeg člana Miće967 isto tako veoma dobra!

abcd0058.jpg
abcd0057.jpg

Kao u najboljim godinama:ppozdrav:>cesto prolazim tim putem i kise je tu bilo skoro pa idealan raspored.

moja soja na 5,75 jutara nado sam se da će biti 0 ali izgleda je minus,verovatno ću je pokositi i izbalirati

Ma kakve grinje, i ja imam takvu, i razmisljam sta sa njom, da li zaorati sad ili cekati nesto kositi prodavati, pojma nemam. A ne da je minus, nego totalni, bez potrebe za ulaskom kombajna.

Jbt , pa koja je to suša onda bila , moguće al evo ja još nikad nisam vidio da soja totalno izgori od suše , a baš nam je dosta "ljute" zemlje ovde .
Da nisu prvi simptomi izgledali ovako :
sds_early.jpg

Jbt , pa koja je to suša onda bila , moguće al evo ja još nikad nisam vidio da soja totalno izgori od suše , a baš nam je dosta "ljute" zemlje ovde .
Da nisu prvi simptomi izgledali ovako :
bas ovako nema kise,temperatura 40,topao vetar i rezultat susi se soja,bolje da nikad ni nevidis kako se susi pred tvojim ocima

Mi smo dobili kišu pre nedelju dana a pre toga se i ne sećam, verovatno je kvalitet zemljišta uradio svoje pa je soja mogla da izdrži i bude ovakva i bez padavina. Predusev je bio kukuruz i pre setve je baćeno 100kg AN-a po k.j. i odrađena je prihrana preko lista prvi put Boron 15 2,5 lit / h a drugi put Novalon 10:10:40 2,5 / h.

Ono na Milosovoj slici nisu grinje vec drvece u blizini i korenom izvuklo ono malo vlage sto je bilo.

Ne zezam se jer imam istu takvu sliku na mojoj njivi , jos ako je drvo Jasen tu je usev odavno nestao.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh