Soja 2012.g.

Koliki rod soje očekujete na vašem imanju po Ha ?

• Manje

Glasovi: 6 6,5%
  • 0.5 t

Glasovi: 5 5,4%
  • 1 t

Glasovi: 26 28,0%
  • 2 t

Glasovi: 37 39,8%
  • 3 t

Glasovi: 12 12,9%
  • Više

Glasovi: 7 7,5%

• Ukupno glasača
    93
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Razmak između spratova je u proseku dužina mahune(ili manje),svaki sprat ima u uglavnom 3mahune,neki sprat 2,svaka biljka ima 2-3 bočne grane,i svaka mahuna ima 3zrna,malo koja ima2,brojao i spratove,10-12,setva na 70cm međuredno,u redu oko 6-7cm

Zezamo se mi a u principu i realno gledano to je još uvek trava kojoj je kiša u ovom trenutku veoma potrebna.

Mindjusar bilo bi pametno sacekati da kombajnom ulazis i tek onda procenis rod. Ako se nesto dobro secam pre skidanja psenice u nekim postovima pricao si o ocekivanom astronomskom rodu psenice pa nesto nakon toga i nije bilo bas tako.

Eto ko ne veruje nek dođe u Adu, ja ću ga rado lično povesti da mu pokažem moju soju.... Ja uopšte nisam tvrdio da će rod biti ovoliki ili onoliki, ja sam samo izneo činjenicu da je moja soja visine DO 160cm.......

@ mindjušar
Seti se samo kako si omalovažavao proletos moje mišljenje i moje postove, pa se bolje pokrij ušima i ćuti umesto što i dalje pametuješ!

A koliko čujem ti to bar najbolje znaš... Za razliku meni je oko 25% njiva pod sojom... a to je otprilike celo jedno jutro, tako da te ne zbunjuje to što sam više puta postavljao slike sa iste njive... A imam i katastarski izvod od iste te njive, pa ti dovedo geometra da te uveri da je baš ta njiva u mom vlasništvu....

Uostalom nemam ja tebi šta da objašnjavam, ti si sve sam objasnio svojim nastupom i ponašanjem na forumu...

Mindjušar par postova iznad si me iskulirao sa odgovorom,jesi sejao na 6-7 cm ili toliko niklo u proseku.:ppozdrav:

Samo to nije naivna mjera , spaljivanje soje , ako je tako sklopom planirano il ako je rjedje niklo pa da se više razgrana . Primjenjuje se to u vrhunskoj proizvodnji.
Ps: zanima me šta bi bilo kad bi se prekosila kosilicom? :osmeh:

Ja sam čuo da ljudi kad im gusto nikne ošpartaju redove popreko, da ima dovoljno razmaka između biljaka....:haha::sta::osmeh:

@MOMO
Prosle godine me pita jedan pp-proizvodjac u nekoj diskusiji:Djole sta bi bilo kada bi podigli tarup na vise pa otarupirali vrhove soje...
Odgovorio sam da mislim da bi se dalo vise na grananju,gledajuci soju zadnjih godina koju je malo potkresao led...trba probati-opitovati.(Nismo probali)

Kod nas tu agrotehničku meru sprovode zečevi, em lovci imaju šta da love, em ne trošiš naftu....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh