Soja 2012.g.

Koliki rod soje očekujete na vašem imanju po Ha ?

• Manje

Glasovi: 6 6,5%
  • 0.5 t

Glasovi: 5 5,4%
  • 1 t

Glasovi: 26 28,0%
  • 2 t

Glasovi: 37 39,8%
  • 3 t

Glasovi: 12 12,9%
  • Više

Glasovi: 7 7,5%

• Ukupno glasača
    93
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako misliš ? (soul fly , u vezi cijene)

...Alo ! Jel iko radio s nečim sličnim ili basagranom kad je već kreno cvat ?
Nego kad smo kod toga , ako odustanem od prskanja 750l napravljenog sredstva sa kristalonom 0-0-50 , na ovu krizu , šta mislite o ostavljanju za sledeću godinu u buradima ? Dal se isplati i dal bi izgubio svojstvo?
Gdje sad to i istresti , moram dodati total pa ići na strnje
:udri:

Poslednja izmena:
Kako misliš ? (soul fly , u vezi cijene)

...Alo ! Jel iko radio s nečim sličnim ili basagranom kad je već kreno cvat ?
Nego kad smo kod toga , ako odustanem od prskanja 750l napravljenog sredstva sa kristalonom 0-0-50 , na ovu krizu , šta mislite o ostavljanju za sledeću godinu u buradima ? Dal se isplati i dal bi izgubio svojstvo?
Gdje sad to i istresti , moram dodati total pa ići na strnje
:udri:
Momo,sta si do sada cekao?Sta pise na uputstvu od Basagrana?Da se koristi u usevu soje od prve do trece troliske je li tako?Tvoja soja je uveliko prerasla tu fazu,na tvom mestu ja se ne bih igrao sa hemijom i eksperimentisao pogotovo na ovakvo vreme visokih i dnevnih i nocnih temperatura.Moze da bude pogubno i po formirane cvetove i po one koji ce tek da iscvetaju (ili ne iscvetaju).

Sorta Sava, sejana 11.04. na međuredni razmak 70cm....

2s1lwle.jpg

Da napomenem samo da ovoj slici stojim potpuno uspravno...

fnznrp.jpg

Kad je takva soja kao na mitoovoj slici koliko mozeda rodi okvirno onako par meteri gore dole.

Jasam imo i 70 mahuna po stabljici a bilo je 27m po kj.neznam kolko treba da ima mahuna da bi rodilo 30m po kj. Nevezano za ovu godinu.

Mityoo 50-60 mahuna (ja bih potpisao da svake godine imam taj broj mahuna) nije malo po stabli ako je sklop biljaka dobar, sa tim brojem mahuna se ostvaruju odlični prinosi ako nalije do kraja zrna.Jeli ta parcela blizu Tise?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh