Soja 2012.g.

Koliki rod soje očekujete na vašem imanju po Ha ?

• Manje

Glasovi: 6 6,5%
  • 0.5 t

Glasovi: 5 5,4%
  • 1 t

Glasovi: 26 28,0%
  • 2 t

Glasovi: 37 39,8%
  • 3 t

Glasovi: 12 12,9%
  • Više

Glasovi: 7 7,5%

• Ukupno glasača
    93
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Soja moze i od rose da prezivi do prve kise ,a sudeci po slici Grunte na toj lokaciji moralo je biti sigurno vise nego gde nema u okolini od par kilometara nijednog drveta

Lipov lad .Borov gaj. itd .To su sve nazivi pjedinih zaseoka u Čortanovcima.Sve je rečeno .Viikendice Novosadjana ,Beogradjana itd.Često sam tamo na nekoj fešti dali berba groždja ,pečenje rakije nije bitno.Prelepi pogledi preko Dunava na Bačku stranu sa terasa vikendica.Ako naidješ starim putem NS. BG skreni malo u selo. Mene su se naj više dojmili bunari koji su za razliku od naših jako duboki da mi je neprijatno pogledati dole.Dole u selo kao i svugde.Eto od mene par reči hvale za Čortanovce iako nije tema ,a o soji ću ponovo posle kiše da vidimo hoće li biti rezultata.:ppozdrav:

U Čortanovcima je najbolje pričati o pecanju, ribljoj čorbi, vinogradima i vinu...
Danas idem da se podsetim toga.
A soja, soja neće dati više od 4-5 meteri po jutru. Samo par kilometara od Čortanovaca prema Inđiji na poljima MK izgleda očajno.

kdnzft.jpg

2j4q16q.jpg

Danas sam obišao soju, dosta cvetova se nije oprašilo, na stabljikama je od 25-30 mahuna a u svakoj mahuni po 3 zametka.Za sad stabljike dobro izgledaju nema žutih listova, ali pitanje je da li će ti zametci izrasti u zrno.Sorta je NS Galina sejano 30.4.

Sremska strana Dunava,vazduh je odlican ustvari znaju ljudi jedno od naj vecih vekend naselja.Kristal da to je podnevlje gde bude rose al veruj mi ovih dana ni tamo nije bilo ovo sam slikao oko 6h ujutru,ne znam ko rece 5 6 meteri soje bojim se da ce biti tako

Mnogi razmisljaju u tom pravcu GRUNT.
Rod ce biti uzasan,pa nece trebati puno mesta za skladistenje.Razmisljam da napunim dve prikolice i pod supu(ukoliko i toliko bude.
Dignem na klocne i nek stoji.
Interesuje me uticaj spoljnoga faktora-vlaga,ostale zajebancije,,,,,.Ako je neko tako radio,nek napise svoja iskustva..

ima moj sin zemlju u okolini ns, kaze da mu je soja dobra i da ocekuje rod oko 4/tha ako padne kisa ove nedelje, ima soju sortu balkan ima 30 mahuna po stabiljci sad nali zrno vidine je i do
ako on sa 30 mahuna po biljci ocekuje 4t/ha ,bolje da nekomentarisem puno ali reci cu ti da se grdno vara i da ce vaga reci svoje

Auuuuu, nanjuši ga nakon 6- og posta.Svaka čast.evo i moje Sojke..U punoj cvatnji.:ppozdrav:

---------- Poruka napisana u 19:15 ---------- Prethodna poruka je at 19:08 ----------

21eb1w3.jpg
21eb1w3.jpg
Kiša neophodna.

22072012984.jpg

22072012985.jpg

Na drugoj slici se jasno vide krvžice na korenovom sistemu.Na toj parceli soja nije nikada u veku sejana a prilikom setve nismo koristili Nitragin pa sada zaključite šta je on uopšte!

Ova soja je odlicna.Juce sam bio na mojij soji i nasao sam na svakoj stabljici po jednu do dve mahune ali unutra nema zrna a nema ni novog cveta.Tako da verovatno necemo ni kositi soju ove godine.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh