Soja 2012.g.

Koliki rod soje očekujete na vašem imanju po Ha ?

• Manje

Glasovi: 6 6,5%
  • 0.5 t

Glasovi: 5 5,4%
  • 1 t

Glasovi: 26 28,0%
  • 2 t

Glasovi: 37 39,8%
  • 3 t

Glasovi: 12 12,9%
  • Više

Glasovi: 7 7,5%

• Ukupno glasača
    93
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
neverovatno ali se jos drzi...
34s34fk.jpg

sejana 14.04.dva puta tretirana ekobusterom...
24cwsr5.jpg

drzi se ona,ali koliko ima mahuna,kakve su,koliko ima zrna u mauni...moze ona ovako da se drzi da se ne osusi jos dosta ali sta mi imamo od toga

Kada sada gledamo useve ne vidimo relno" dobar" izgled jer nemamo prema čemu porediti kada je sve tuga pa malo zelenila izaziva lažnu nadu.Juče prolaim pored rođakove njive gde je soja a u nastavku paprika.Soja izgleda nešto bolje nego kod @tako(potpuno zatvorila redove na 70cm) misliš 2,5t kj garant, dok ne dođeš do paprike gde se zavisno od vetra zaliva 4-5 redova soje oja je 60cm vša a samom tim i bujnija.Tek tu vidiš kakva bi trbalo da bude jer za 25 mora biti takva i bila je na toj njivi.

Soja bi uz jednu dobru kisu mogla da da dosta solidan rod. U pocetku sam mislio da je nesto losije nicanje galeba nesto sto ce mi smanjiti rod, ali sad sam ubejen u suprotno. Razgranao se i dobro iscvetao, ali da li ce to pretvoriti u rod to sad zavisi od kise.

Ja sam moju soju otpisao. Imao bih pitanje, da li je bolje potanjirati sada dok se jos zeleni, ili cekati? Ustvari, sta je nabolje uraditi u ovakvoj situaciji?

Ja sam moju soju otpisao. Imao bih pitanje, da li je bolje potanjirati sada dok se jos zeleni, ili cekati? Ustvari, sta je nabolje uraditi u ovakvoj situaciji?

Ako sada uradiš bilo šta sa njom,propao ti je sav trud i ulog a ako je ostaviš do jeseni ostaje ti bar NADA pa kako bude.

Ne tanjiraj! Najgore sto smo imali od kad se seje soja u porodici je 700kg/kj. Ja se to ne secam (stric misli da bese 2000. godina). Zecevi je urnisali, sklop uzas, pa je opet bilo bar nesto.

Ljudi hvala. Ali uopste ne vidim mahune. Tamo gde je bio cvet sada su neki nedefinisani patrljci, i sumnjam da iz toga nesto moze da izadje. Tamo bas gde su vece biljke ima po neka mahuna. Sto je najgore imam zute pecate po njivi od suve soje, dakle skroz suva. Slikacu ovih dana pa cu da postavim.

Ne znam koliko ste gledali izvestaje o padavinama, da nema Cuprije i mislim Vranja, Beograd bi sa svojih 14l u junu, bio mesto gde je palo najmanje kise u tom junu. Jul je jos gori, imali smo dva puta po 2l. A mislio sam da je najgore bilo prosle godine.

Izvinjavam se obrisite sliku to je dekalb kukuruz hteo sam ovu sliku ali ova susa udari u glavu:cool:
98ewpc.jpg

Moje soje su inace kasnije sejane i za sad se odlicno drze,da ne kazem perfektno presisale su ostale soje za kojima su kasnile u razvoju.
Ovo je slika moje soje na njivi u zakupu.
15072012690.jpg

A ovo je na nasoj porodicnoj zemlji.
15072012699.jpg

Držaće se još 7-10 dana i gotovo, šta su izrasle to im je samo da naliju ove mahune što ima a od vrhova slaba vajda.

Koliko je visok taj motor kad se soja na 70cm nije sastavila a motor se skoro ne vidi? Kod mene se počele sušiti cele biljke koje su imale i mahune i cvetove ali ne u krugovima nego pojedinačno na dubini od 2cm biljka potpuno suva ali ne trula nego pukne kad je lomiš.Inače izgleda kao ova Nortova.

Pozivece ona jos,prekljuce sam tanjirao neke uvratine malom tanjiracom i gde je dublje tonula izvukao sam nesto malo vlage,bas sam bio iznenadjen.

ti bas ne znas sta je vlaga.i to po povrsini ima vlage ali koliko.
ako ne znas kako se ocenjuje vlaga ja cu da ti objasnim

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh