Soja 2012.g.

Koliki rod soje očekujete na vašem imanju po Ha ?

• Manje

Glasovi: 6 6,5%
  • 0.5 t

Glasovi: 5 5,4%
  • 1 t

Glasovi: 26 28,0%
  • 2 t

Glasovi: 37 39,8%
  • 3 t

Glasovi: 12 12,9%
  • Više

Glasovi: 7 7,5%

• Ukupno glasača
    93
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sad bio u obilazak soje do 40 mahuna na stablu ali zrna nijednog hoće li kasnije naliti zrno ili neće biti ništa sorta je gorštak.

A ima tek poneko zrno recimo 30% ali vidim da je to slabo i sitno.

Zato je danas cena ova
19072012.jpg

a pojedini kazu da ako padne kisa imace 2t po kj
ne sekiram se sto sam je sejao vec sto lazem matorog da je kukuruz na toj i toj parceli a ono sojaaaa.

Danas nastavlja.Verovatno se kukuruz ponovo uvio a soja obrnula lišće.Do nedelje će prinos pasti za još koji procenat ,tamo gde je iole nešto ostalo.

Drugar obilazio soju. Ono sto je video je jako deprimirajuce. Malo mahuna, prazne, odbaceni cvetovi. Ocekivao je oko 1t/kj pre obilaska, sada vise ne sme nista da prica za prinos...

Ja sam sinoć obišao njive bliže selu i soja na njima je još malo pa na izdisaju. Kad se gleda cela njiva, ona lepo izgleda, skoro je sastavila redove (70 cm), ali se vidi da je manja nego što je bila. No kad se razgrne, vidi se da je skoro bez lišća i da je svo lišće samo ono u gornjem delu biljke. Ima tu nešto mahuna (na jednoj boljoj biljci sam izbrojao oko 23-24 mahune, naravno prazne), ali to nema šanse da se iznese do kraja. Cela biljka je onako sparušena, klonula, mlitava, i očigledno je da se do formiranja ovih mahuna još i dobro držala, ali kako je krenula da puni mahune ona ubrzano propada. (Naravno, nije to zbog mahuna već zbog nedostatka vode za iste.) Nisam siguran koliko će u njoj ostati života posle još dva vruća dana, do nedelje kad se najavljuje kiša...

2crxf6u.jpg
Evo moje soje slikana malo pre i za sada se dobro drži meune su počele da se pune još ako bo pala kiša kao što najavljuju ovih dana ja mislim da prinos neće biti tako loš.:ppozdrav:

Meni Sava isto obecava dobar rod mahune se sad pune,ako sad pada malo kise onda ima nade inace dve parcele sam uspeo zalivati tamo ocekujem solidan rod.

Isao do Prigrevice. Na putu izmedju Stapara i Prigrevice, Viktorija grupa ima ogromnu parcelu soje koju zalivaju. Izadjem da pogledam. Svaka mauna lepo popunjena, cvetova cudo jedno. Sac metodom 3t/kj sigurno ce biti.

bice i kod nas 3 al metera po jutru :osmeh: ... prolazio sam juce kroz Stapar kad sam isao za Bezdan. Kod vas tu gore od Backe Palanke i nije bas toliko lose, tu je izgleda bilo neke kise, pogotovo deo oko Sombora, Despotovo, Zmajevo ima dobrih soja i kukuruza mi u Sremu smo izgleda najgore prosli s ovim przenjem

soja-banstol1.jpg
[/IMG]Evo moje soje balkan je u pitanju posejan 28 aprila drzi se za sad takva je odprilike soja na svim njivama,necu nista da prognoziram o rodu dok kombajn ne izadje iz niive,ima po koja ambrozija na uvratinama ali to ce odraditi stara dobra motika :haha:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh