Soja 2012.g.

Koliki rod soje očekujete na vašem imanju po Ha ?

• Manje

Glasovi: 6 6,5%
  • 0.5 t

Glasovi: 5 5,4%
  • 1 t

Glasovi: 26 28,0%
  • 2 t

Glasovi: 37 39,8%
  • 3 t

Glasovi: 12 12,9%
  • Više

Glasovi: 7 7,5%

• Ukupno glasača
    93
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Juce sam obilazio atar gde Cicimoric ima najvise parcela pa sam mu video neke parcele i soje i kukuruza. Vec duze vreme nisam bio u obilazak pa sam se odusevio atarom koliko dobro izgleda u poredjenju sa nasim atarom. Sad mi je krivo sto na svim parcelama tamo sam posejao samo soje (trebalo je i kukuruza posejati). Soja odlicno izgleda i u potpunosti se slazem sa Cicijem da ako bude neke dobre kise rod od 2 t po kj nece izostati. Tako da @slobapatrola gresis sa tvojim izjavama i plus imas pogresno misljenje o tome u kom delu parcele je napravljen taj snimak.

daj boze da je tako kao sto kazes,ali gledajuci kod mene ,a znam da i kod vas nije bilo neke kise sumnjicav sam ali ne mora da znaci da nije tako kao sto kazes.

Razgovarao sam sa jednim drugom koji ima oko 30 kj pod sojom. Bio je da obidje parcele i kaze da ona na oko dobro izgleda ali da su mahune prazne i ako za deset dana ne bude pristojne kise rod ce biti drasticno smanjen. Znam da nisam otkrio Ameriku al ipak da prenesem njegovo misljenje.

To stoji Dusko da treba kise da bi se formiralo zrno u mahunama zato je i bilo reci o tome da ""AKO"" bude kise bice i dobrog roda.
Evo i jedna moja parcela soje koja nije videla odavno kisu:
20120710182612.jpg
[/URL][/IMG]

Ova na slici kod @Peet@ obećava .Ako iole sačuva lisnu masu a padne dovoljno kiše nedostatak mahuna bi se moga donekle nadoknaditi većim zrnom. Za sada nije sve izgobljeno.

Pitanje ovde , jer u temi herbicidi stoji moj zadnji post .
Do kada najkasnije u soji može ići herbicid za uskolisne , konkretno focus? Soja je već duže u fazi cvjetanja , ali još nema mahuna. Imam malo sijerka , pirike i koštana u vodoležima gdje nisu sklopljeni redovi , samoniklog kukuruza ...
Jel neće smetati cvjetovima?

momo, ako nije neka velika površina napraviš u leđnu prskalicu koncetraciju herbicida i prskaš samo tamo gdje ima korova, najmanje ćeš imati štete na soji i proćeš puno jeftinije, ja sam poprskao 12kj sa jednom litrom super selecta, sa leđnom prskalicom

Pitanje ovde , jer u temi herbicidi stoji moj zadnji post .
Do kada najkasnije u soji može ići herbicid za uskolisne , konkretno focus? Soja je već duže u fazi cvjetanja , ali još nema mahuna. Imam malo sijerka , pirike i koštana u vodoležima gdje nisu sklopljeni redovi , samoniklog kukuruza ...
Jel neće smetati cvjetovima?

Fokus ti je dobar izbor preparata a šok neće imati samo naspi prskalicu sa vodom ujutru i ostavi je na suncu da se ugreje (ako je voda hladna, bunarska) i kasno uveče prskaj u smiraj dana.

Momo moje iskustvo sa ažilom i fuzilendom:soja visine iznad pojasa(preko metar) doza 0,4 l po kj jedina šteta na soji od prohoda traktora(zetor6211 klirens sa uskim točkovima 47cm),temperatura do 20 C.Sve se dešava ranijih godina negde na jugu bačke.Ove godine ni sirku nije lako.

Juče sam slikao moju soju. One listove koje je odbacila - odbacila je. ovo ostalo ja za sada dosta dobro. Mada je očigledno da će biti malo roda.
Izvinjavam se što su slike malo mutne.
slike.php
[/URL] [/IMG]
slike.php
[/URL] [/IMG]

Poslednja izmena:
Cuo sam informaciju da je nudjena cena na zeleno soji 52 dinara ovaj se nije usudio da da zbog suse,i to je prico pre 15 dana kad nam je vrsio zito.

I ovde gdje god dodješ na neki silos samo pitaju za soju , kao javi kad stigne da pazarimo , jel treba avans , ...
E moj brale lako je prodati , al doći do toga ,.. :sjasi:

I ovo su slike od juce:prve dve slike je Valjevka a na druge dve je sorta Sava.Ne znam sta da kazem osim da nam treba kise da bi napunilo i ovo mahuna sto ima na stablu.
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh