Soja 2012.g.

Koliki rod soje očekujete na vašem imanju po Ha ?

• Manje

Glasovi: 6 6,5%
  • 0.5 t

Glasovi: 5 5,4%
  • 1 t

Glasovi: 26 28,0%
  • 2 t

Glasovi: 37 39,8%
  • 3 t

Glasovi: 12 12,9%
  • Više

Glasovi: 7 7,5%

• Ukupno glasača
    93
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ipak je ova godina priča za sebe, a prinos soje će biti umanjen više nego što mislimo.

Danas bio malo u obilasku. Soje se jos uvek drze prilicno dobro. Slazem se sa Mindjusarom da jos uvek moze biti 2 tone / KJ ako pokisne posteno, a nema sanse da mi ovde u juznom banatu dobijemo takvu kisu. Ova parcela ima potencijal da rodi i vise od 2 tone ali........

levo Rubin desno Trijumf

6sqg76.jpg

RUBIN

2mz0guw.jpg

TRIJUMF

1676061.jpg

................Mindjusar to je ta drzavna zemlja gde sam te vodio u obilazak

cicmoric od 2t nema ni u snu,budimo zadovoljni ako bude 500kg i presrecni.ljudi pa kukuruz nece roditi 2t a ne soja.

Realan sam skroz. Ta soja sa slika moze dati rod od 2t ako dobije veliku kisu. A kukuruzi su jako sareni. Imam 50 KJ gde se vec sada vidi da ce prinos biti NULA. Na drugih 50 jutara jos uvek moze da bude neki solidan prinos a na trecih 50 KJ ce verovatno biti jako dobar rod jer izgleda ovako:

u pitanju je DKC 6120

ma daj to je skraja snimano,udji malo u dubinu njive pa tamo pokazi sta ima.To sto slikate na pocetku gde je imao lufta to macku o rep...

I ja to uvek govorim,udji u njivu pedesetak metara pa tamo gledaj prinos nebitno o kojoj kulturi se radi...

snimio skraja i kao extra a vidi se kako je unutra tanka stabljika,cak ni nevidim neke klipove.Obrati paznju na biljke unutar

niko se ne ruga,vec se tese ljudi,mozda na psiholoskom planu to i nije lose.ali cisto sumnjam da je takav svuda pa po dva klipa..........

u **greška ti sunce,koja rupaaaaaaaa,takve su u repi kod nas ,uopste mi nije jasno zasta se koren repe drzi kad je oko nje pukotin sa obe strane slicna ovoj...

Kolege koje sorte soje su Vam se najbolje pokazale po ovoj suši mislim na cvetanje, formiranje mahuna i podgorevanje donjih listova ? Ja imam posejane dve sorte soje Galeb i Gorštak obe sorte se za sada drže , na izgled višlji je Gorštak , donji listovi su malo podgoreli , mahuna ima nešto malo i još cveta ocena 3 , Galeb niži od Gorštaka , nije uopšte podgoreo, mahuna za nijansu više od Goštaka i još cveta ocena 3+ ( sliku Gorštaka sam stavio na 59 str.)Agrotehnika je slična na obe sorte i predusev je isti kukuruz.

@cici,do kada ti misdliš da će ta soja čekati VELIKE kiše da bi dala 2t a kad će odustati i dati 500kg.Ovako kod nas izgldaju srednje soje juče.Ima boljih ima gorih ali za razliku od kukuruza još nema sa sigurnom nulom kg prinosa.Nisam hteo da se nerviram pa nisam ni izlazio iz traktora.Sorta balkan sejana oko 1 maja na 48cm.Pre četiri dana bili su sastavljeni redovi
sdc11038.jpg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh