Soja 2012.g.

Koliki rod soje očekujete na vašem imanju po Ha ?

• Manje

Glasovi: 6 6,5%
  • 0.5 t

Glasovi: 5 5,4%
  • 1 t

Glasovi: 26 28,0%
  • 2 t

Glasovi: 37 39,8%
  • 3 t

Glasovi: 12 12,9%
  • Više

Glasovi: 7 7,5%

• Ukupno glasača
    93
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gledao soju kod drugara. Sejana oko 1 aprila. Sorta Sava. Cvetova jako malo, nadam se da ce jos cvetati. Ono sto je gore, odbacuje pocetne listove. Visina oko 70cm. Zakljucak: Ko bude imao 1000kg/kj bice rekorder.

Večeras sam gledao moje soje. Sava ima po neku mahunu, al' Idila nema uopšte. Inače, obe sorte su pune cvetova, ali su oni na donjim spratovima već suvi i odbačeni.

Juce rano ujutro dobili 2,5 l. kise.-nista....Soja slikana oko 7 h. posle kise...
2-026.jpg
[/IMG]Susa uzima danak,...
2-015.jpg
[/IMG]
2-020.jpg
[/IMG]

Ja od prošle srede NEIDEM na njivu do kiše (kad je bude),pomoći nemogu,što sam znao,učinio sam joj sve dok sam mogao,a sad nek traži pomoć od Boga,imam slabo srce,moram se čuvati užasavajućih prizora

Evo i moje soje.... daleko je od odlične, ali kakve su u mom kraju, ova je blago rečeno natprosečna

2mcby3n.jpg

2rmqrno.jpg

10h8s51.jpg

iwulv8.jpg

2dvtv0w.jpg

mindjušar, evo vidiš kako izgleda soja skoro mjesec dana nakon ledotuče, odonda nije dobila ni kapi kiše, jedna je špartana, a druga nije, i vidi se odmah razlika
dsc00969-small.jpg

dsc00967-small.jpg

Pa normalno da se vidi razlika... soja je okopavina... koja JAKO vole kad se ošparta! Ja sam moju špartao 3 puta!

Pa trebali ste špartati i ovu drugu,treba dooobra kiša za SVE,bez nje će prinosi varirati između 0-1000kg/kj
Jel samo špartanje razlika?

U sredu (prošlu) moje no-till soje nisu imali nijedan žuti list još,a nisu nijednom ošpartane :cao:

ta druga je od kolege koji je digao ruke od nje, i korovi polako probijaju, dobro kažeš za prinose, i mislim da će biti bliže 0, a što se tiče dobre kiše, gledajući razna prognostičke modele sljedećih 10 dana za ovaj naš kraj ništa, tako da ova godina totalna katastrofa

Nije tu još ništa propalo,ali 10dana po meni pod ovakvim uslovima-mislim da nemože da čeka,a mislim da ako bi do vikenda bar za prvu pomoć palo bar 10ak litara,a za idući vikend ima šanse za više,da još uvek može biti na boljim i 2t/kj

Drugarova soja, setva oko 24 aprila, vojvođanka, juče zalivena topovima preko 50 lit/m2
fotografija0167.jpg
[/IMG]

mindjušar ti si dobar optimista u svim ovakvim ne baš izglednim situacijama, a ipak kažeš da imaš slabo srce i da više neideš gledati svoju soju:osmeh:

@mindjusar
Uz duzno postovanje, iz ove pozicije stanja useva, ni Chuck Norris ne moze da ostvari 2t/kj.

Uz dužno poštovanje,2000.te smo mi ovde sejali na 10cm i više dubine(jer je samo tu početkom aprila bilo vlage),pa smo iste njive vrli BEZ KAPI kiše pa na boljim njivama je bilo i 1200kg/kj,naravno bilo je i 200-300kg/kj
2003.e bila suša pa je 'digod bilo i 2t/kj,lane pre kiše od oko 25l početkom avgusta,ako se nevaram,situacija bila gora nego sad,pa je ta kiša izvukla da je opet negde bilo i preko 2t/kj,a prosek 1,8t/kj,netreba se odmah usrati,i papagaj je to vikao,a mačka ga nosila u ustima

videcemo na kraju sta ce da bude .kad bolje razmislim ova mi godina lici na proslu pala je kisa bas u zadnjem casu,valjda ce i sada tako ako nije vec prekasno.Samo sto je prosle god bilo vise padavina u maju i tokom zime a ove nista.Rezerve vlage u dubini NEMA

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh