Soja 2012.g.

Koliki rod soje očekujete na vašem imanju po Ha ?

• Manje

Glasovi: 6 6,5%
  • 0.5 t

Glasovi: 5 5,4%
  • 1 t

Glasovi: 26 28,0%
  • 2 t

Glasovi: 37 39,8%
  • 3 t

Glasovi: 12 12,9%
  • Više

Glasovi: 7 7,5%

• Ukupno glasača
    93
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa kad je pogledaš a ona modro zelena (vrana) milina jedna a ovamo skapava.

Da još pokazuje da je žedna , prestankom rasta , i prijevremenim cvjetanjem , pa na kraju da samo par mahunica , a ovamo stalno izgleda vesela.

2012-07-08-3.jpg

Moja soja, slikana danas, listovi se izokrenuli naopacke, kaze moj otac da nece biti ni k.... od nje.

Ikod mene loše . A ostale posledice velikih kiša. Sve naopako .
2aensdh.jpg
2cz2e7d.jpg
Po putu se trava osušila ,mogla bi da gori . Kad će soja ,ako nastavi ovako , uskoro..

Ko bude imao 1000 kg/k.j. biće puna kapa danas sam sa kolegom obilazio njegovu soju i situacija je veoma loša. Visina soje je do struka ali ima samo po neku meunu koja će biti prazna ako uskoro ne padne kiša.

Ove godine što se tiče bar kakvog takvog prinosa soje mogu očekivati jedino oni koji su sejali među prvima tamo oko 20 marta pogotovo ako su išli sa nekom ranijom grupom zrenja , gledao sam danas jednu takvu soju ( nije moja ) načičkana je mahunama jedino je pitanje dali će imati vlage za nalivanje zrna.
Ovo je moja soja sejana je 31 marta ima mahuna ali ni blizu kao ona sejana pre 10-11 dana.

o8s5fr.jpg

Nema više pameti u poljoprivredi.Svaka godina je priča za sebe.Još će do kraja ispasti da ćemo morati sejati u Februaru i pokrivati agrilom ili postavljati tunele da bi nešto proizveli.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh