Soja 2012.g.

Koliki rod soje očekujete na vašem imanju po Ha ?

• Manje

Glasovi: 6 6,5%
  • 0.5 t

Glasovi: 5 5,4%
  • 1 t

Glasovi: 26 28,0%
  • 2 t

Glasovi: 37 39,8%
  • 3 t

Glasovi: 12 12,9%
  • Više

Glasovi: 7 7,5%

• Ukupno glasača
    93
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja mislim ja je tvoj post sasvim opravdan i namestu. Zaljevati po ovakvom bi bio veliki šok što i sam pretpostavljaš, pogotovo o fazi cvetanja...

Nemam pojma , nisam to do sada radio . Soja nije u fazi cvjetanja još kod mene , a nestignem noću , kako mi predlažu jer najčešće spavam tada. Probo sam juče dva kruga topovima pa ću vidjeti , inače neznam možel biti veći šok od ovog pečenja na suncu i ispucaloj zemlji. Znam samo ovde kombinat ima centar pivote i davno kad je tu bila soja sjećam se da nisu gasili po danu , a nevjerujem da su imali bojlere da griju vodu.

Cuo sam da je dobro za soju da se prihrani preko lista sa 15 kg uree po hektaru,znaci da se razmuti 15kg uree sa vodom i sipa u spric po hektaru. Zanima me vase misljenje i iskustva ako ste to radili?

---------- Poruka napisana u 15:56 ---------- Prethodna poruka je at 15:51 ----------

Cuo sam da je dobro za soju da se prihrani preko lista sa 15 kg uree po hektaru,znaci da se razmuti 15kg uree sa vodom i sipa u spric po hektaru. Zanima me vase misljenje i iskustva ako ste to radili?

---------- Poruka napisana u 15:56 ---------- Prethodna poruka je at 15:51 ----------
Ja to radim sa nekim granulama crvene boje.Radi se dva tretmana u razmaku od 8 do 10 dana svaki tretman po 1kg granula.

Poslednja izmena:
Meni rekli da, ako je soja pocela da cveta (a jeste) onda joj vise treba fosfora i kalijuma nego azota. Mada po meni, ni cista urea joj nece smetati!

Kad ga suneš na ovoj žezi osećaš kako se direktno pretvara u eritrocite(crvendće) .E sad za one već punokrvne moglo bi da bude posledica po okolinu.

2w3xj77.jpg

i soja je zedna,odbacuje donje listove

Koliko sam primetio još uvek rano ujutro ima rose a soja je voli pa mislim da je zbog toga još uvek u kondiciji a dokle će biti takva videćemo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh