Soja 2012.g.

Koliki rod soje očekujete na vašem imanju po Ha ?

• Manje

Glasovi: 6 6,5%
  • 0.5 t

Glasovi: 5 5,4%
  • 1 t

Glasovi: 26 28,0%
  • 2 t

Glasovi: 37 39,8%
  • 3 t

Glasovi: 12 12,9%
  • Više

Glasovi: 7 7,5%

• Ukupno glasača
    93
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da sam na tvom mestu ja bi to odradio već sutra.... Ja ću moju, pošto ima samo dve "oaze" sirka,najverovatnije leđnom prskalicom da obiđem, da napravim što manje štete...

]Sava,danas prvi put i zadnji put ošpartana..
samsung-008.jpg
samsung-007.jpg

Poslednja izmena:
Vojvođanin ako sad oprskaš sirak ubićeš samo one u redu pošto si je juče parao soju a oni između redova će za nedelju dana da niknu ponovo pošto si ih okreso. Ja bih to prskao tek polovinom sledeće a možda i krajem sledeće nedelje pošto ti je soja mala tako da imaš vremena a na cvet sad nemožeš puno gledati, nešto se mora i oštetiti (rizikovati) mada i ja imam da prskam nešto soje od sirka koja je dosta veća od tvoje i u punom je cvetu.Ja nisam dosad primetio neke drastične promene u prinosu zbog prskanja u cvetu a prskam svake godine poneku parcelu.Mogu da ti preporučim jedino da prskaš fokusom ultra pošto BASF-ov promoter kaže da fokus ne utiče štetno na cvetove u soji i prskaj kasno uveče.Toliko od mene a ti znaš šta ćeš.

Cime si je prskao?
Pulsar + okvir(harmoni) preživeo je poneki sirak, palamida ,poponac i ono slično poponcu neznam mu ime :sta: imao sam u planu da je prskam i Savazonom ( Bentazol ) čak sam i kupio međutim kad sam obišao njivu sve je bilo suvo osim gore pomenutih korova tako da sam je samo jednom ošparto, stvarno je moćna ova kombinacija herbicida dotukla je i 90% sirka tako da neću ni prskati od uskolisnih korova.

Opskaj ako imas sirka iz rizoma, nemoj da se dogodine kajes. Aktivna materija kletodim ti je jeftina, a kod druga u herbarijumu sirka je uradio posao za 5+.

Znam koristim i ja kletodim u soji već 3 godine i stvarno je dobar a jeftin , ove godine sam radio na 2.3 kj ali zbog trske koje ima jako puno.

danas uslikao i moju soju, izgleda ovako u ovo vreme, sorta balkan sejana pocetkom aprila,seme tretirano mikrobioloskim djubrivom slavol ,prskana pulsarom + prihrana slavol i pre sedam dana oprskana focusom ultra,nije spartana i ocekujem dobar rod.
2444hh4.jpg

a ovo je najcistija sto imam,dva put spartana i nisam imao potrebe da prskam za divlji sirak jer je cista i i izgleda ovako
35cepef.jpg

nisam spartao jer nisam imao vremena a i njiva je puna divljeg sirka iz rizoma,pa sam resio da je ostavim tako da sirak naraste sto veci i da primi sto vise otrova i osusi se, a i nevidim razliku u spartanoj i nespartanoj, naprotiv ova je cak i veca od one dvaput spartane

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh