Soja 2012.g.

Koliki rod soje očekujete na vašem imanju po Ha ?

• Manje

Glasovi: 6 6,5%
  • 0.5 t

Glasovi: 5 5,4%
  • 1 t

Glasovi: 26 28,0%
  • 2 t

Glasovi: 37 39,8%
  • 3 t

Glasovi: 12 12,9%
  • Više

Glasovi: 7 7,5%

• Ukupno glasača
    93
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Dr Gruja
Tacno ne sme. Kad je repa pocela da zaostaje za ove dve na navedenim pred usevima, u cemu je problem i seti se covek... Hteo je da objedini da mu sve bude jedan usev na toj njivi. Do sada koliko mi je poznato je uvek sejao repu na kukuruzistu. I relano gledano na kukuruzistu mu je odlicna repa, malko je losija na paprici a na soji je otvorovana od Pulsara.

Jeste da nije u temi,davno sam radio repu,posle betanal expert-a nemoze se sejati psenica na jesen,obratite paznju na to.

Spomenuli ste Harmoni, koliko ima grama jedna kesica? Unutra je bila samo jedna vodotopiva kocka, a na kesici pise 2x8g ?

Ja idem sa 0.35 l/ha Pivota ( + Savazon 2 l/ha + Symphony 5-6 gr/ha + okvašivač). Nisam primetio nikakvo loše dejstvo Pivota u toj količini na naredne useve (osim repe za koju ni ne znam jer je ne sejem).

obisao danas neke njive i primetim jednu njivu sa nekom cudnom agrotehnickom merom,koja se zove zagrtanje soje:haha:
34sjiwx.jpg

Ošpartali smo danas 46kj soje u 11parcela,sa pauzom za ručak od 1h
A potrošnja goriva 1.15l/kj :osmeh: crni zec 2. (to je na standardu 3.) 2000-2200o/min,cca 15 km/h

Poslednja izmena:
To je verovatno samo sa jednim velikim kukuruznim raonikom spartano kod mene repa tako izgleda kao zagrnuta
Nisam video kako su radili,mozda se na slici inevidi naljbolje ali ima 15-20 cm bregovi pored soje je bio i frisko zagrnuti suncokret pa mozda su isti radili

---------- Poruka napisana u 13:28 ---------- Prethodna poruka je at 13:13 ----------

ako si mislio na ovakav ja sa ovim radim soju sejanu na 45cm i nema ni priblizo takvih bregova, tako reci nikakvih bregova:ppozdrav:
aewqqf.jpg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh