Soja 2012.g.

Koliki rod soje očekujete na vašem imanju po Ha ?

• Manje

Glasovi: 6 6,5%
  • 0.5 t

Glasovi: 5 5,4%
  • 1 t

Glasovi: 26 28,0%
  • 2 t

Glasovi: 37 39,8%
  • 3 t

Glasovi: 12 12,9%
  • Više

Glasovi: 7 7,5%

• Ukupno glasača
    93
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kristal
To zavisi od ugla motike, brzine, dubine i blizine spartanja redu . Ove god sam spartao sa istim spartacem sa jednom strelom i malo je zagrne sto nije lose pokrije travicu .

Ja sam na ovaj spartac montirao ove kukuruzne motike ima vise od 20 godina tako da imam poprilicno iskustva sa njim a dok sam sejao repu u njoj ide naljbolje posto ne cupa lisce

Nije tako retka pojava da neko zagrće soju, doduše ne duboko (visoko) kao kukuruze. Znam jednog čoveka koji to redovno radi, zagrće sa klasičnim pločicama sa kojima se zagrće i kukuruz (i soja mu je na 70cm), uradi to pre cvetanja i nivo zemlje ne bude niži od nivoa prve troliske. Po njegovim rečima tako uguši sitnu travu koja krene nakon prskanja. Kaže da mu to nikad nije bio problem kod košenja, čak naprotiv...

ima i kod nas nekoliko ljudi koji zagrcu soju ,kod kosenj ipak pravi male probleme posto su mahune iznad same zemlje.

Evo jedna slika ošpartane Save,setvena norma 55kg/ha,sejana 4.4.

Picture090.jpg
[/IMG]

---------- Poruka napisana u 16:44 ---------- Prethodna poruka je at 16:00 ----------

Špartanjem sa špartačem sa S oprugama se isto dobije blago zagrtanje koliko god polako išao.... Ali to je zagrtanje svega 3-4cm....

Sava sejana 11.04.:

ziopao.jpg

21kjhc9.jpg

Hitno pitanje : šta bi trebalo efikasnije da uništava jagodu ili kupinu neznam tačno : d24 (monosan) ili total?

P.S ( u soji ima mjestimično pa planiram sa "patentiranim" zaštitnikom na ledjnoj prskalici da prodjem soju i tu mjestimičnu jagodu zalijem)

@vojvođanin
Posmatraj soju,po meni zadnji voz prskanja sirka kada pocne da cveta-donji spratovi(soja)posle je stetno za soju-cvet,prinos.Bar tako ja radim.

Da je malo gušća bila bi odlična.
Ovih dana dobija folijarnu prihranu,a drugo špartanje za desetak dana.:ppozdrav:

Rubin sejana 26.04....juče oparana, treba još oprskati sirak iz rizoma.Da li da radim odmah ili da sačekam još malo?
Ako je sirak zadovoljavajuće veličine, ne čekaj ni časka... Ja sam tako čekao, još koji dan pa mi je soja procvetala.... Sad mogu da biram, da li hoću da mi ostane sirak ili da oštetim cvetove....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh