mladen87
Član
posej opet pa i ako ne stigne zaori je,imas zeleno djubrenje!Moja soja koja je presejana 27.05. ponovo ne valja, svu su je pojeli golubovi, 0,5 kj ce ove godine da se odmara zemlja.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
posej opet pa i ako ne stigne zaori je,imas zeleno djubrenje!Moja soja koja je presejana 27.05. ponovo ne valja, svu su je pojeli golubovi, 0,5 kj ce ove godine da se odmara zemlja.
Soju da sejem po treci put, ne vredi, pojesce je golubovi ponovo.
Verovatno je hteo reci da je kukuruzu prosle god. bacio 150 ureje i 200 kg NPK!Kad bi mogo malo djubra da izvadiš iz zemlje a ne da prihranjuješ.
Da da prosle godine na kukuruz pa me sad interesuje jel bolje preko lista ili sa anom?Verovatno je hteo reci da je kukuruzu prosle god. bacio 150 ureje i 200 kg NPK!
Prihrani preko lista,rastopi an 2% u odnosu na litrazu prskalice.Potreban mi je savet hocu da prehranim soju da li bi bilo bolje uraditi to preko lista ili An-om.Pred usev kukuruz(bacano 150kg uree i 200kg npk).Upitanju su sorte dukat,rubin.Hvala unapred.
Hvala na savetu to smo i mislili.Prosle godine presejavao sam soju polovinom juna presejao 2/3 parcele prihranio preko lista i ospartao i prestigla ovu soju sto je ostala.Prihrani preko lista,rastopi an 2% u odnosu na litrazu prskalice.
Povoljniji je bio od simphony-ja,harmony-ja i druzine medjutim nije bas najsrecnije resenje od 100ml,JAKO je gusto,nemoze se normalno izvaditi iz te male bocice i razmeriti,prvo u litru razblaziti ga pa onda razmeravaj...sve u svemu vracam se na WG formulacije i vodotopive kesice.Ali da je dobar-jeste.To neki tečni Harmony,jel ista a.m.? tifensulfuron-metil?
Sad sam gledao,to je uljana disperzija harmonija od Pinusa,nisam znao za to dosad,koja je cena?
Ja idem harmonija 10g/ha,ovog smeš ići onda 30ml/ha provereno