Soja 2012.g.

Koliki rod soje očekujete na vašem imanju po Ha ?

• Manje

Glasovi: 6 6,5%
  • 0.5 t

Glasovi: 5 5,4%
  • 1 t

Glasovi: 26 28,0%
  • 2 t

Glasovi: 37 39,8%
  • 3 t

Glasovi: 12 12,9%
  • Više

Glasovi: 7 7,5%

• Ukupno glasača
    93
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sava,sutra se šparta....

Picture089.jpg
[/IMG]

Soju da sejem po treci put, ne vredi, pojesce je golubovi ponovo.

ја сам бар 5 пута написао у теми, ал ајд опет - да се код нас соја не сеје уколико се семе не запраши са месуролом, јер је голубови ошишају, ко год је посејао без третирања месуролом пресевао је

Potreban mi je savet hocu da prehranim soju da li bi bilo bolje uraditi to preko lista ili An-om.Pred usev kukuruz(bacano 150kg uree i 200kg npk).Upitanju su sorte dukat,rubin.Hvala unapred.

Danas krenuo po drugi put da špartam soju, trenutno lepo izgleda i napreduje a za dalje će da vidimo.

Danasnji obilazak njiva,jos malo skupljanja cigalja na mestima gde su bili salasi i par slika,sorta Valjevka
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
A ovo se moze nazvati slicno Mindjusarevom poduhvatu u psenici tj "doktorska disertacija" stim sto ova soja dolazi sebi,tera novo lisce iz sredine i nastavlja sa razvojem.U pitanju je prekomerna doza preparata Habit (harmony).Trave nema ni za lek,razlika u zaostatku razvoja je ocigledna,ali videcemo sta ce biti na kraju,bitno da se oporavlja.
Prva slika je gde je dobila normalnu dozu hemije,druga je pola pola,treca je "overdoze".
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

Umesto 25ml/ha dobila je 40ml/ha pored 1,2 lit/kj bentamarka i 0,3/kj pivota.Pocinje sa cvetanjem.

To neki tečni Harmony,jel ista a.m.? tifensulfuron-metil?

Sad sam gledao,to je uljana disperzija harmonija od Pinusa,nisam znao za to dosad,koja je cena?
Ja idem harmonija 10g/ha,ovog smeš ići onda 30ml/ha provereno

To neki tečni Harmony,jel ista a.m.? tifensulfuron-metil?

Sad sam gledao,to je uljana disperzija harmonija od Pinusa,nisam znao za to dosad,koja je cena?
Ja idem harmonija 10g/ha,ovog smeš ići onda 30ml/ha provereno
Povoljniji je bio od simphony-ja,harmony-ja i druzine medjutim nije bas najsrecnije resenje od 100ml,JAKO je gusto,nemoze se normalno izvaditi iz te male bocice i razmeriti,prvo u litru razblaziti ga pa onda razmeravaj...sve u svemu vracam se na WG formulacije i vodotopive kesice.Ali da je dobar-jeste.

Da li pivot u dozi kao kod Spajkija 0.3l/kj moze da utice lose na sledeci usev koji se seje na prolece? Pre svega kukuruz? Psenicu ne sejem, tako da to nije problem.

Hvala ovo je dosta bitno. Npr komsija ima dosta slabiju repu na sojistu prskanu Pulsarom u dozi 1.2l/ha nego na kukuruzistu i gde je pred usev industrijska paprika. Sve je ista parcela (11kj) a repa se razlikuje poprilicno.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh