Soja 2012.g.

Koliki rod soje očekujete na vašem imanju po Ha ?

• Manje

Glasovi: 6 6,5%
  • 0.5 t

Glasovi: 5 5,4%
  • 1 t

Glasovi: 26 28,0%
  • 2 t

Glasovi: 37 39,8%
  • 3 t

Glasovi: 12 12,9%
  • Više

Glasovi: 7 7,5%

• Ukupno glasača
    93
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod nas je kombinat sejao soju postrno u navodnjavane njive, ali nikad nisam pratio situaciju da znam kakav je bio rod... Mada verujem da ne bi radili više godina uzastopno da nisu imali neke koristi...

Imao sam to jednom ,al samo malu površinu za probu . Pretprošle godine , i nije stigla , a nije ni čudo kakva je bila 2010 , a ni neznam koju grupu sam sijao.Zato je prošle godine mogla stići kako oćeš.
Predlog je sjeme sa tavana , (naravno 0 ili 00) , bez djubrenja , što gušće , pa ako i ne stigne odlično je zeleno djubrenje.

za postrnu soju grupa 00, plitko sejanje, i samo ako se navodnjava. Bez navodnjavanja je bacanje para. Jedan probao prosle godine pa se .... znate vec :bravo:

Danas prosao pored soje pa rekoh da je uslikam!:osmeh:[video]
dsc00461.jpg
[/video]
dsc00462.jpg
[/IMG]
dsc00461.jpg
[/IMG]

Sava, sejana OLT mehaničkom sejalicom za kukuruze, 28.04. Prskana 20.05. sa kombinacijom Sledor 0.35 l/ha + Savazon 2l/ha + Symhony 6 gr/ha + okvašivač Hasten. Sledi joj još prskanje od uskolisnih korova i paranje nakon 15-20 dana.

Poslednja izmena:
2nuiom.jpg

Soja koja je bila sejana na 45cm pa prskana totalom i presejana na 70cm soja je prezivela u nekih 50-60% i sad sta ciniti ostaviti tako i nadnicari da pociste ili spartati na 70cm
20j1e1g.jpg

Od sledece godine i ja pocinjem da sejem soju na 70cm, umesto kao do sada zitnom sejalicom.
@Mindjusar,to je stvarno ona soja iz posta 754., oporavila se, svaka cast.

Ma znam, ali nemam tu tehnologiju, jos uvek i repu sam platio da mi seju i spartaju. zato sto je na 50cm, a cuo sam da u Debeljaci mnogi seju na 70cm, jednostavnije je za obradu.

Ma znam da je ista, video sam po drvecu, nisam pitao, nego konstatovao, nego mi nije jasna ta pored, koja nije bila sprzena, to nije tvoja ?

Jeste,tabla je 22kj,oprskano je 9kj korekciono sa PLEDGE,jer je tu bilo strašno poponac-kupina-grahorina,a ostatak parcele sa BENTAMARK - gde je trošak duplo veći,a učinak (doduše manje je bilo i poponca i kupine i grahorine) duplo lošiji

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh