Soja 2012.g.

Koliki rod soje očekujete na vašem imanju po Ha ?

• Manje

Glasovi: 6 6,5%
  • 0.5 t

Glasovi: 5 5,4%
  • 1 t

Glasovi: 26 28,0%
  • 2 t

Glasovi: 37 39,8%
  • 3 t

Glasovi: 12 12,9%
  • Više

Glasovi: 7 7,5%

• Ukupno glasača
    93
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas slikano,soja posle leda.
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
Ako ti je za utehu,mene je pre 4-5 godine potuka malo gore na parceli od 4 jutra.Nisam ništa dirao a rod je bio oko 20% manji nego na ostalim parcelama.
Mislim da te priče kako je posle takvog šoka moguće dobiti još bolji rod ne pije vodu.
Tako da ekonomski nije opravdano da preduzimaš bilo šta osim folijarne prihrane.

Bio sam tamo i danas kad se malo bolje prosusilo i malo detaljnije obisao njivu.Jeste da je dobar deo lisne mase skinut ali ipak nije sva odsecena na pola tako da ce doci sebi.Sigurno ce malo da tuguje ali ce se oporaviti.Iz osiguravajuce kuce ce mi za dan,dva izaci na teren na procenu stete.Cime predlazete da je prehranim i kada?Kad pocne da dolazi sebi,odmah ili ?

Čekam referat na jesen! Baš me interesuje, kakav će biti rasplet....

Prijavis stetu osiguravajucoj kuci,oni procene,dobijes pare,soja se koliko-toliko oporavi na jesen opet dobijes nesto para.Na kraju kada saberes mozda i bolje prodjes.

Soja Galina sijana prije 1.maja. Prskana totalom prije nicanja i poslje nicanja 3 splita.

Ika, sve isto ali životinjice brste pa sam se sjetio minđušara i pratiću da vidim hoće li se razgranati. Vjerujem da je on u pravu ali i sam da se uvjerim.

A mozda i nikada, najtezi su sa lovom kod soje posto i oni znaju da ce se oporaviti

Ma mislim da nije od totala. Sijano je žitnom sijačicom i koje god je sjeme otišlo dublje to je niklo ali nije isteralo. Dobra klijavost ali loša energija klijanja. Malo je zaostala u razvoju jer sam radio čini mi se kao i ti, ne gledam stadij soje već stadij korova i onda prskam, i tako tri puta plus hladne noći i kišni dani.

Bio sam tamo i danas kad se malo bolje prosusilo i malo detaljnije obisao njivu.Jeste da je dobar deo lisne mase skinut ali ipak nije sva odsecena na pola tako da ce doci sebi.Sigurno ce malo da tuguje ali ce se oporaviti.Iz osiguravajuce kuce ce mi za dan,dva izaci na teren na procenu stete.Cime predlazete da je prehranim i kada?Kad pocne da dolazi sebi,odmah ili ?

Spajki, sad ne vredi...kad nema dovoljno lisne mase, kad se malo obnovi onda folijarno i kao sto rekoh ima nekih preparata koji pored ME imaju i koji procenat aminokiselina pa pospesuju regeneraciju (ne znam tacan naziv ali cu ti sutra poslati pp kad budem u zadruzi)
Nece to biti ono sto je trebalo biti ali steta nece biti tolika, koliko ti se sada cini...razliku nek pokrije osiguranje pa :ppozdrav:

Ma to sa slike nije strašno uopšte,biće bolje nego što bi bilo bez leda
Kod mene lane u Kaću prema Gospođincima,Radivoj treba da zna gde je kadgod bila kaćka vaga za repu,pa još oko 1km,a to je od mene oko 10km,došli mi da prskamo sirak u soji (neposredno pre lanskih protesta),a ono ni soje ni sirka,samo badrljci,kao kad bi zečevi obrstili SVU soju i SVU travu,pa posle 2nedelje,možda do 3,soje do kolena (naravno sirak je isterao brže),ovršeno sa 9kj puna plava kamionska,20ipo tona

ljudi da li vredi da sejem soju posle zita kada ga ovrsem oko 1 jula bih je posejao,njiva je pod navodnjavanjem?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh