Soja 2012.g.

Koliki rod soje očekujete na vašem imanju po Ha ?

• Manje

Glasovi: 6 6,5%
  • 0.5 t

Glasovi: 5 5,4%
  • 1 t

Glasovi: 26 28,0%
  • 2 t

Glasovi: 37 39,8%
  • 3 t

Glasovi: 12 12,9%
  • Više

Glasovi: 7 7,5%

• Ukupno glasača
    93
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas slikano,soja posle leda.
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

Druže jel ti prvi put tuče u ovakvom uzrastu soju? Ili je bilo i ranijih godina? Nezmeš samo prskati dok se ne povrati,i opusti se,nije to ništa,kao prihrana,pa kad poludi,biće duplo bujnija

Kolege sta mi preporucujete za TEMELJNO ciscenje sirka u soji? Pod temeljno mislim je da se otruje rizom u zemlji i da dogodine u kukuruzu nemam sirka. Clan kiraj, cije misljenje izuzetno cenim, mi je preporucio galenikin Globus. Nije lose cuti jos iskustava.

Moje skromno misljenje AGIL je zakon neprevazidjen do sada,0,8-1 lit/hektaru uspeh zagarantovan.

Sta god da uradis neces ga se resiti ove godine za neki duzi period.I dogodine ces ga imati u kukuruzu ali mnogo manje.Po meni samo posle psenice nekim totalnim herbicidom mozes najbolje da ga se resavas.

@Spajki

Kad se malo povrati lisma masa pronadji neki od preparata koji sadrze i aminokiseline pa uradi folijarno....znatno pospeši regeneraciju i pomogne biljci da se oporavi...

PS: Lane tako uradio moj drugar i nije imao umanjenje prinosa nego jos naprotiv imao sjajnu soju...formirala mnogo bočnih grana a na njima mnogo mahuna

A taj isti drugar je imao samo badrljice posle leda, zar ne? Bogme, u tom delu atara je, cini mi se bila najbolja soja prosle godine, upravo iz razloga sto je led isprovocirao.

Ja ću ove godine obeležiti u soji par kvadrata (npr. 10 m2), i makazama za živu ogradu ošišati vrhove soje (npr. 5-10 cm), pa da onda vidim da li će se takva soja bolje razgranati i imati više mahuna od redovne soje. Jedino što još ne znam u kom uzrastu soje da to uradim, šta vi mislite?

Folijalna prihrana soje, da ili ne ?
Za koliko bi prihrana mogla da podigne prinos po kj, ako poveca prinos za 100kg/kj onda je isplativa.
Da li neko to radi ?, mi to nismo radili, ali vredi razmisljati na tu temu.

Hvala na odgovorima. Kao sto je Spajki napisao i ja sam tog misljenja, zato i trazim neki superioran preparat koji izgleda ne postoji. Prskao sam focusom pre nekoliko godina. SAV sirak po povrsini sam suzbio, ali dogodine u kukuruzu ga je opet bilo. Naravno u manjoj meri ali je bilo. Prvo sam mislio da je semenski sa komsijske parcele, ali kad sam zasao u parcelu imam sta da vidim - rizomski sirak. Dakle nije do focusa, svi herbicidi te namene nemaju 100 posto efekat...

Ja ću ove godine obeležiti u soji par kvadrata (npr. 10 m2), i makazama za živu ogradu ošišati vrhove soje (npr. 5-10 cm), pa da onda vidim da li će se takva soja bolje razgranati i imati više mahuna od redovne soje. Jedino što još ne znam u kom uzrastu soje da to uradim, šta vi mislite?
Dukej,ako joj otseces vrh tu vise nema sta da se grana i oporavlja.Ne bojim se ja za onu sto joj je srce i srednja troliska koja je pocela da se razvija ostala cela, vec za onu koja je odsecena na pola kao da ju je zec odgrizao.

Ma to istera i iz badrljice,kao ludo,videćeš,i meni je lane potukao (ne prvi put) u ovo doba,prema Gospođincima 10kj,pa izludila skroz

@Bojcetic
Za sirak Fusilade Forte( Fuzilend) puna doza.Jedne godine sam mesao ga sa Panterom i bilo super.O Agilu bar ovde oko mene nisam nista lepo cuo.Nisam sa njim iz toga razloga ni radio.
Ne sekiraj se .Oporavice se i bice jos bolja.
Danas slikano,soja posle leda.
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh