Soja 2012.g.

Koliki rod soje očekujete na vašem imanju po Ha ?

• Manje

Glasovi: 6 6,5%
  • 0.5 t

Glasovi: 5 5,4%
  • 1 t

Glasovi: 26 28,0%
  • 2 t

Glasovi: 37 39,8%
  • 3 t

Glasovi: 12 12,9%
  • Više

Glasovi: 7 7,5%

• Ukupno glasača
    93
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Parcela koja je posejana 19 Maja Balkan i prskana totalom 5 l po kj. Za 8 dana se vec mogu videti redovi soje. Ali pitanje je sad. Dali ce ova ambrozija skroz nestati? Nesto nisam odusevljen ucinkom totala nad ambrozijom.

Trijumf posejan na 4.4 cm koji nije uopste prskan. Napokon jedna parcela koja ne zahteva mnogo herbicida.

Danas sam prolazeći atarom ugledao soju sejanu žitnom sejalicom, ili bar tako izgleda.
fotografija0147.jpg

Videćemo šta će od toga na kraju biti.

Peet video sam ti tu parcelu preključe u obilasku cicimoricovih parcela,moje je mišljenje da je tu mala doza totala bila,ili nedovoljno kvalitetan preparat,ja sam ove godine prskao sa BOOM EFEKT,slovenački,pinusov,sa 10l/ha i prezadovoljan,tj nije ništa ostalo,navodno sa ostalim totalima je preporučljivo dodavati okvašivač

Peet video sam ti tu parcelu preključe u obilasku cicimoricovih parcela,moje je mišljenje da je tu mala doza totala bila,ili nedovoljno kvalitetan preparat,ja sam ove godine prskao sa BOOM EFEKT,slovenački,pinusov,sa 10l/ha i prezadovoljan,tj nije ništa ostalo,navodno sa ostalim totalima je preporučljivo dodavati okvašivač

Mindjusar nemoj me naterati da opsujem i total i sve. Ako tu ne crkne ta ambrozija onda sam bas najebo sto se tice te parcele.
Prekjuce je bilo 6 dana kako je bila prskana. Znam da na sirokolisne korove total radi malo sporije pa se nadam jos da ce je isprziti.
Kolko ja znam Glifosav nema okvasivaca u sastav a ja nisam nista dodao al 5 l po kj je ipak 8.5 l po ha. Praticu situaciju, pa cu je slikati opet za nekih 7 dana.

Ima da ode a ako slučajno ne ode biće nikakva pa će malo jača doza Pivota i deltazona (kao kod cicija na slici pre par postova) da završi posao.
Palika mogao si se javiti bio si u blizini.

Do kad soja moze najkasnije da se seje, a da se stigne pozeti, hteo sam kad ovrsem jecam da je posejem na tu parcelu, da li ce stici, zna li ko?

2012-05-27-4.jpg

Galeb sejan zitnom sejalicom 03.05. nista posebno.
Jednu parcelu od 0,5 kj soje smo danas presejalI ponovo sojom, nista nije bilo, mozda su ptice..., ta parcela je odmah do sela, gde ima dosta drveca.

Mityoo odlicna soja, koji je medjuredni razmak? Jel na 70 cm?

---------- Poruka napisana u 21:22 ---------- Prethodna poruka je at 21:14 ----------

Do kad soja moze najkasnije da se seje, a da se stigne pozeti, hteo sam kad ovrsem jecam da je posejem na tu parcelu, da li ce stici, zna li ko?
2007 god imao sam parcelu posejanu sa Balkanom 4. Juna i uspeo sam u drugu polovinu Oktobra da je ovrsim pa sam imao 1800 kg po kj. Dakle sve je moguce ali pre svega zavisi od kise i to i od letnjih kisa (zbog roda) a i od jesenjih (zbog skidanja) Rizik je malo veci od 50% ali nista niezvodljivo.

2-3puta,ali pre 7dana je oprskana za sirak,a ima i rizomskog,a poponac,kupina i grahorina bi za još 7-10dana JAKO otežala špartanje,a i inača ja volim da špartam čistu soju,kod mene je špartanje međuredna obrada a ne suzbijanje korova

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh