Soja 2012.g.

Koliki rod soje očekujete na vašem imanju po Ha ?

• Manje

Glasovi: 6 6,5%
  • 0.5 t

Glasovi: 5 5,4%
  • 1 t

Glasovi: 26 28,0%
  • 2 t

Glasovi: 37 39,8%
  • 3 t

Glasovi: 12 12,9%
  • Više

Glasovi: 7 7,5%

• Ukupno glasača
    93
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam koristio taj Pledge herbicid umalo se neslogirah videvsi BUUM efekat pre 4 godine.Doslo mi je da presejavam , na nagovor zastitara ostavio i kroz dve nedelje krenula da tera nove izdanke iz onog batrljka.Sve u svemu nije podbacila rod naspram drugih.Taj se herbicid zaobilazi u sirokom krugu kod nas, cak i najveci pobornik gospodin G.. iz Beceja Mindjusarov prijatelj je ne koristi u punoj dozi eventualno u tank mix kombinaciji.Moram dodati da sa ovim herbicidom moze a i mora posle trece troliske prskati u tom slucaju efekat nije toliko drastican

Ja sam koristio taj Pledge herbicid umalo se neslogirah videvsi BUUM efekat pre 4 godine.Doslo mi je da presejavam , na nagovor zastitara ostavio i kroz dve nedelje krenula da tera nove izdanke iz onog batrljka.Sve u svemu nije podbacila rod naspram drugih.Taj se herbicid zaobilazi u sirokom krugu kod nas, cak i najveci pobornik gospodin G.. iz Beceja Mindjusarov prijatelj je ne koristi u punoj dozi eventualno u tank mix kombinaciji.Moram dodati da sa ovim herbicidom moze a i mora posle trece troliske prskati u tom slucaju efekat nije toliko drastican

Tako je kolega,koristi se od 4.-6.troliske,pa sa smanjenom dozom,i bez panike

---------- Poruka napisana u 08:16 ---------- Prethodna poruka je at 08:14 ----------

@mindjusar@-A krtolastom graoru ništa,zeleni se zeleni, jedan traktor crveni.To je najteže iskorenjivi korov u soji,palamida,amrozija i dr.su malo mače za njega.

---------- Poruka napisana u 23:57 ---------- Prethodna poruka je at 23:54 ----------

Vidim nisi pronašao taktiku za njega?

Jedino rana priprema i kasna setva i total u MOMAČKOJ dozi,preko 10l/ha

w2ftz9_th.jpg
2vik1fa_th.jpg
2j0kyuc_th.jpg
34nfyti_th.jpg
2r55n2r_th.jpg
30svxxh_th.jpg
9sxq2o_th.jpg
14xh27o_th.jpg
Ovo su soje gde je radjena samo jedna split aplikacija i to 27 i 28.04 sa samo pola doze mojih špecija.Trebao sam drugi split već uraditi ali me vremenske prilike sprečile,mada se nesekiram,mora biti čisto kao asfalt u drugoj turi.
Ko kaže da krtolasti graor može samo 10lit.totala?Ovo je dobio od pola doze samo,druga polovina mu je za kara e:haha:

2r55n2r.jpg

---------- Poruka napisana u 19:02 ---------- Prethodna poruka je at 18:53 ----------

Neznam zašto se slike nemogu uveličati,to je prskano pre mesec dana i svi korovi su dobili,druga tura pravi čisto kao asfalt

Poslednja izmena od urednika:
Miroslave, ja ti zelim da uspe druga polovina hemije da ocisti soju. Ja bih ipak stavio malo jace doze, cak i po cenu da soju ustopam na neko vreme. Korovi jesu povukli prvu dozu, ali i oporavili se prilicno usled mesec dana pauze izmedju tretiranja.

http://i46.tinypic.com/14xh27o.jpg[/I[COLOR=Silver]

[SIZE=1]---------- Poruka napisana u 20:49 ---------- Prethodna poruka je at 20:45 ----------[/SIZE]

[/COLOR][IMG]http://i46.tinypic.com/14xh27o.jpg

---------- Poruka napisana u 20:53 ---------- Prethodna poruka je at 20:49 ----------

Miroslave, ja ti zelim da uspe druga polovina hemije da ocisti soju. Ja bih ipak stavio malo jace doze, cak i po cenu da soju ustopam na neko vreme. Korovi jesu povukli prvu dozu, ali i oporavili se prilicno usled mesec dana pauze izmedju tretiranja.
Nikad nešpartam soju i nemam ni jedne travke u soji.Ovo je rezultat prskanja od 27 i 28.04,dakle pre mesec dana,sprečilo me je vreme da odradim drugi split malo ranije ali nesekiram se jer i palamida i čak i graor je dobio.

Poslednja izmena:
Miroslave ovu ambroziju, divlji grašak i palamidu nećeš suzbiti sa tom dozom pošto su se korovi oporavili, prskanje pod hitno(slobodno pojačaj dozu) i špartanje obavezno, moje mišljenje i neka ti je bog u pomoći.

Miroslave ovu ambroziju, divlji grašak i palamidu nećeš suzbiti sa tom dozom pošto su se korovi oporavili, prskanje pod hitno(slobodno pojačaj dozu) i špartanje obavezno, moje mišljenje i neka ti je bog u pomoći.
Misliš?Jbg.ja već godinama imam čiste soje bez špartanja-nešpartam već 15 godina soju

---------- Poruka napisana u 21:49 ---------- Prethodna poruka je at 21:48 ----------

јел може нека слика те биљке коју називате граор
malo iznad imaš sliku što sam okačio šta je graor

Evo imam ja sliku od juče. Ovde još divlji sirak treba da dobije po labrnji, ostalo je već odrađeno!

2vwv1og.jpg

Jel to ona ošpartana soja,što si kačio sliku prošli put? Probija sirak,ja krećem sa špartanjem kad sam sa hemijom i hemija sa korovima završila

za sirak ima vremena do cvetanja soje, a dotle će onih par bukora imati dovoljno veličine da popiju otrov.... Ja volim da je soja ošpartana, da dobije vazduha.... ni jedna biljka ne voli da je u pokorici.... Pogotovo soja!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh