Soja 2012.g.

Koliki rod soje očekujete na vašem imanju po Ha ?

• Manje

Glasovi: 6 6,5%
  • 0.5 t

Glasovi: 5 5,4%
  • 1 t

Glasovi: 26 28,0%
  • 2 t

Glasovi: 37 39,8%
  • 3 t

Glasovi: 12 12,9%
  • Više

Glasovi: 7 7,5%

• Ukupno glasača
    93
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala svima na savetima :ppozdrav: ali neću ići više za širokolisne zato što će soja verovatno da preraste treću trolisku ,odradiću jedno ili dva špartanja i sulekt super ili kletox tamo kasnije pred cvetanje pa šta joj bog da , a sledeće godine kukuruz prskanje na crno i calisto ili dikamba preko lista pa ću se valjda rešiti ove gorušice inače ja ovako zakorovljene njive nemam nigde osim ove a nije mi jasno kako je predhodni gazda mogao da je ovako zapusti pogotovo što je zadnje dve -tri godine bio kukuruz ajde da ima sirka pa da i razumem .:sta:

Ja sam danas sredio sirak i pirevinu,u soji sa kletoxom,uspeo sam nekako nije me uhvatila kisa tek je pocela posle 5 sati od prskanja,eto kod mene je prvo krenuo sirak tako da sam morao da ga se resim a sad od nedelje sirokolisne cim sine:cool:

Rubin sejan 30 aprila

2jalu8j.jpg

Balkan na istoj parceli sklop 50%

fz6ssg.jpg

aequsz.jpg

Šta bi sa Balkanom, te je tako loš sklop?

:sjasi:posejao staro seme. U februaru sam testirao klijavost i bila je 85 %. Podesio sam sejalicu da poseje za toliko vise koliko je bilo neklijavih. Klijavost je koliko toliko bila u redu ali nije bilo energije pa je kotiledon ostao na 1 cm od povrsine.

ovako izgleda soja 4 dana posle dobijenog 0.7 lit Sledor + 2.5 lit Galbenon po KJ

282hx6c.jpg

Neka bude sta oce samo neka nema korova,a kolega malo si to cinicno rekao!vidis i sam kakvo je vreme bukvalno se otima svaki sat da se nesto uradiTebi je bitno da je tebi dobro a ostale ko j..... e a?

Neka bude sta oce samo neka nema korova,a kolega malo si to cinicno rekao!vidis i sam kakvo je vreme bukvalno se otima svaki sat da se nesto uradiTebi je bitno da je tebi dobro a ostale ko j..... e a?

Kineska poslovica kaže da WC nije nikad daleko ako se krene na vreme-SVE SE STIGNE URADITI NA VREME,ako se na vreme krene i ako je organizacija dobra! Pa ja i radim da meni bude dobro,a ne da tebi bude dobro,jbg,al' tako je

Pa u tome i jeste stvar,ukazao sam ti komentarom armirani beton da po meni to gaženje po mokrom nije dobro,pa bih ja na tvom mestu za ubuduće razmislio kako da se uradi bolje,sve u svemu komentar je trebao biti kritičarsko edukativnog karaktera,a ne kako si ti shvatio cinički pod...je....
Nema nikad kako se mora,uvek se ima izbora,samo se umreti mora

Evo par slika iz današnjeg obilaska

Picture040.jpg
[/IMG]
Picture041.jpg
[/IMG]
Picture042.jpg
[/IMG]

---------- Poruka napisana u 21:45 ---------- Prethodna poruka je at 21:28 ----------

Deo jedne njive koji je danas oprskan sa 65g/ha PLEDGE

Picture043.jpg
[/IMG]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh