Soja 2012.g.

Koliki rod soje očekujete na vašem imanju po Ha ?

• Manje

Glasovi: 6 6,5%
  • 0.5 t

Glasovi: 5 5,4%
  • 1 t

Glasovi: 26 28,0%
  • 2 t

Glasovi: 37 39,8%
  • 3 t

Glasovi: 12 12,9%
  • Više

Glasovi: 7 7,5%

• Ukupno glasača
    93
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znači od ureje nije a od čega je to samo sveti bog zna :sta: idem sad da obiđem soju 0.5 kj na drugom mestu koju sam prskao posle onih zahlađenja a sa istom kombinacijom i dozom ::spreman na sve::

Evo stigao sam laknulo mi odmah, sve je uredu što se soje tiče a korovi ::sramota:: soja lepa ko limun žut.:bravo:

30iknc1.jpg

ri9640.jpg

Rešava se to sa malo jačaom dozom pivota i deltazona ubaciš i muziku jednu ali kesicu na jutro i samo peglaj a dogodine samo soja.

E tu onda udarite momačke doze,pa kukate naredne godine pšenica ovako,pšenica onako,prska se kad je korov u kotiledonima do prvi par stalnih listova,a ovo je za total

Poslednja izmena:
To si u pravu ali zato sam napomenuo da dogodine opet soja.
Prošle godine sam imao jednu parcelu od 3/4 jutra inače novi zakup dobijen kasno u jesen niti je bio totalisan niti održavan pa mi bilo kasno za pšenicu a par parcela pored sam imao sou pa se i na njoj zadesila soja.

...ako kažete da korove u soji treba tretirati kad su što manji , ali kada najranije može s obzirom na soju odn koji herb može najranije u soji nakon nicanja?

Momo a šta bi ti da prskaš,soju ili korove? Ja soju negledam,uglavnom i ima i nema prvu trolisku kad prskam širokolisno

---------- Poruka napisana u 22:17 ---------- Prethodna poruka je at 22:14 ----------

sale ratar Moj komšija pre onog zahlađenja prskao kukuruz i nije gledao da je usuo jedan pulsar umesto kambia pošto su iste flaše, sve u žurbi i morao da ga preseje (1,3h parcela).Izvinjavam se za off.

Pitaj ga kako je biti smotan

Slažem se komšo i ja soju prskam dok su korovi u ranim fazama sa tanjom dozom hemije(0,25lpulsar+1l savazon+4g sinfoni po kj)bez obzira na fazu soje.Uspeh 100%

Ima dosta gorušice sa lišćem kao salata,pa zaklanja jedan deo sitnih korova,pa ćeš raditi korekciju verovatno,tj još jedno prskanje za širokolisno,samo obrati pažnju na doze i moraš znati šta ćeš sejati dogodine

Ovu parcelu radim prvi put da sam znao da je ovako zakorovljena drukčije bih odradio tretiranje ali sad mi je kasno, ja se još nadam u snagu pulsara da će ga srediti ,videćemo.
Što neideš sa trojnom kombinacijom i lepo napraviš harakiri sa pola ili malo jače od pola doze herbicida?Bez posledica za po sledeći usev

---------- Poruka napisana u 23:31 ---------- Prethodna poruka je at 23:31 ----------

u jednom prohodu i uskolisne i širokolisne..........

miroslavjovanovic78@gmail ko nezna naučiće,ako bude slušao,a najbolja je škola na svojim greškama

E to u jednom prohodu i širokolisne i uskolisne neće da može ako ima rizomskog sirka,jer kad je vreme prskati širokolisne za rizomski sirak je još rano,a ako se sačeka rizomski sirak za širokolisno će samo total biti od pomoći.a ja to nepraktikujem,jer rizomski sirak (a i ostale semenske uskolisne korove) tučem KLETODIMom (Selekt super,Kletox,Ronin,Fargo)a on se nemeša NISAČIM

Postoje mnogo vise zakorovljenih parcela soje od te. Sa dobrom dozom od nekoliko herbicida posto ne vidim ambrozije tu moze da resi svaki problem u toj parceli. A ko kaze da mora sejati psenicu tu? U nasim krajevima ni 2% ne seju psenicu nakon soje. Zna se sta ide nakon soje, kukuruz ili opet soja.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh