Soja 2012.g.

Koliki rod soje očekujete na vašem imanju po Ha ?

• Manje

Glasovi: 6 6,5%
  • 0.5 t

Glasovi: 5 5,4%
  • 1 t

Glasovi: 26 28,0%
  • 2 t

Glasovi: 37 39,8%
  • 3 t

Glasovi: 12 12,9%
  • Više

Glasovi: 7 7,5%

• Ukupno glasača
    93
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kolege šta je ovo na mojoj soji ,nosio sam kod zaštitarke ona mi kaže da je to od grinja a meni više liči na rđu a ova treća slika na plamenjaču, ko zna možda je i od hemije radio sam sa pulsarom 1.1 L/H +okvir ( harmoni) + 3kg/H ureje pre onog zahlađenja ???
vybdwo.jpg

2qurjb4.jpg

ot0ns1.jpg

Komsija Marcelo ako je selesem soja i ako si odjedanput oprskao onda je da kazemo 90% od toga.Koliko si harmoniya stavio?

---------- Poruka napisana u 20:39 ---------- Prethodna poruka je at 20:38 ----------

Moja je od 0,5l pulsara i 4gr harmonija bila kao limun desetak dana

To je od uticaja herbicida , ali ne pulsara jedino ako je neki falsifikat ....... soje će da se regeneriše i neće puno da utica na prinos.

Soja je čudna biljka , verujte mi . Desilo se već da su mi oprskali soju ( 2-3 redi ) i nikad nije tamo rodilo manje . Da li ste koristili Pledge u soji ??

Komsija Marcelo ako je selesem soja i ako si odjedanput oprskao onda je da kazemo 90% od toga.Koliko si harmoniya stavio?

---------- Poruka napisana u 20:39 ---------- Prethodna poruka je at 20:38 ----------

Moja je od 0,5l pulsara i 4gr harmonija bila kao limun desetak dana
Soja je Galeb ( semenski ) i Gorštak ( domaći) rađen je odjedanput 3.3 kj sa 2 pulsara i one 2 kesice okvira ( mislim da nisam pretero sa dozom) isto sam radio prošle godine sa tom kombinacijom i tom dozom ali na 3kj i nije bilo uopšte oštećenja jedino ako je možda od ureje jer prošle godine nisam stavljao ništa ali ja pre mislim da je ovo neka bolest ili što reče Šandor neki falcifikat pulsara jer mi je cena nešto sumljiva 4790 po litri :sta::sta::sta:
ovo je slika od prošle godine nakom prkanja sa tom kombinacijom i dozom i vidi se da nema oštećenja
344dvgl.jpg

---------- Poruka napisana u 21:16 ---------- Prethodna poruka je at 21:09 ----------

Sad videh post od mindjušar stavljao sam i okvašivač,prskano je 11 maja (Petak) predveče a u nedelju je već zahladnilo.

Marčelo da ti nisi prskao po visokoj temperaturi pošto mi ovo liči na to a bolest nije i nevodi brigu oporaviće se ona soja je čudna biljka.

Eto,svi mi platimo svoje "studije" pa posle nemećemo u prskalicu i pi..ke i krompirače,ja sam ove godine sa Moddusom platio školu u Simonidi

Zato cika Bobo dan ranije razmuti UREU u plasticnu burad, da se to stigne i zagrijati... direktno sipati UReu u prskalicu i prskati 10-20 minuta poslije je po meni vise stete nego koristi... Tako "sprzene" biljke manje usvajaju hranjiva preko lista, tako da je UREA dvosjekli mac...

Mindjusar, nikada nisam imao problema s modus-om ni s cycocell-om

Soja je čudna biljka , verujte mi . Desilo se već da su mi oprskali soju ( 2-3 redi ) i nikad nije tamo rodilo manje . Da li ste koristili Pledge u soji ??
Ili Kobru! Pa kad sprzi sve zivo i korove i soju i nakon 2 nedelje soja preporodjena ko da nije ni bila izgorela, s tim sto je zaostala u rastu ali do vrsenja ne mora da znaci da zaostaje u prinosu.

Po ceni se ne bi reklo da je Pulsar kopija, mada ko zna... Pre ce biti razlozi koje naveo Mindjusar. Nisam toliko dugo "paor" ali ono sto sam primetio za nekoliko goidna je da se efekat herbicida sto na travu sto na usev jako razlikuje od vremena primena kao i u sledecih par dana kakvo je bilo vreme.

Kod mene isto ima u parceli jedan deo sa takvim listovima kao kod gospodina Marčela na prvoj slici a uopste nije prskano. Tek sad planiram sa Panterom da prskam.:sta:

Moj komšija pre onog zahlađenja prskao kukuruz i nije gledao da je usuo jedan pulsar umesto kambia pošto su iste flaše, sve u žurbi i morao da ga preseje (1,3h parcela).Izvinjavam se za off.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh