Soja 2012.g.

Koliki rod soje očekujete na vašem imanju po Ha ?

• Manje

Glasovi: 6 6,5%
  • 0.5 t

Glasovi: 5 5,4%
  • 1 t

Glasovi: 26 28,0%
  • 2 t

Glasovi: 37 39,8%
  • 3 t

Glasovi: 12 12,9%
  • Više

Glasovi: 7 7,5%

• Ukupno glasača
    93
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Posto sam bacio 100kg/kj uree pod setvospremac stavicu u prvom prskanju 2kg/kj+0.5kg/kj murtonika(10-8-24),kad budem isao drugo jos 2kg/kj uree i to je to.Nevalja puno uree za soju zato sto onda ide stabljika ko luda a rod bude sitniji i drzi dugo vlagu,zato dodajem murtonik sa vise kalijuma.Ako nije isla urea pre setve mozes komotno rastopiti 5kg/kj odjednom ili podeliti ako ides u splitu.[/QUOTE]
Kopirao sam homerov post iz teme - herbicidi u soji pa valjda je homer probao pa me savetovao da stavim 5kg / Kj ( a nisam toliko), najbolje da on napiše dali kod njega ima oštećenja pa ćemo znati dali je od ureje.
Nije po vrućini prskano ,predveče oko 19h a voda u prskalicu je sipana ujutro i ceo dan je stajala na suncu i nakom stavljanja te male količine ureje voda se nije razhladila .

Jedan moj poznanik isto to uradio samo obrnuto umesto pulsara sipao cambio i prskao soju od 7 kj ......

Ma kakva voda pa ne zalivas je ko ja papriku pa da ima veze hladna voda

---------- Poruka napisana u 22:11 ---------- Prethodna poruka je at 22:09 ----------

Kada smo vec van teme covek kome ja berem kukuruze oprskao 13kj kukuruza totalom

Ja kad slucajno zaboravim sta mi je u odredjenoj ambalazi ili spadne nalepnica na nekom preparatu (od prosle godine),to se kod mene baca,nema eksperimenata ni isprobavanja nikakvog.

Ja ne kapiram kako nego moze da se zabuni oko tako bitne stvari :sta: Zar svi rade 1000ha pa ne mogu da pohvataju gde im je sta...

Pa bolje da bacim neku flasu sa pola litre ili litrom preparata koja staje 3000 din nego da sa njom oduvam 2 kj kukuruza u koje sam do prskanja ulozio oko 16000 din.Ako ti je bas stalo do nekih starih reslova dacu ti par flasa pa ti eksperimentisi kod tebe u njivi...

Juce ispartana soja slikana danas po kisi.
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

.Pero gde se nalazi tvoja njiva sa slika od malopre?
Prošle godine drugar od koga me deli jedna parcela (pero ti znaš o kome je reč u pustari je njiva) umesto 2 deltazona tast mu sipao dva pivota .Soja bila ko duvan dugo vremena ali na rodu se nije poznavalo.

.Pero gde se nalazi tvoja njiva sa slika od malopre?
Prošle godine drugar od koga me deli jedna parcela (pero ti znaš o kome je reč u pustari je njiva) umesto 2 deltazona tast mu sipao dva pivota .Soja bila ko duvan dugo vremena ali na rodu se nije poznavalo.
Necu ti reci da ne pricas po selu:haha: salim se. Parcela je kad se ide kod Bancile prema starim bazenima gde je bila banja. Cicimoric treba tacno da zna jer je s jedne strane Vasa Bogdan a on mislim da mu je radio tu,mislim usluzno, pored je Pera Isak i zadnja je parcela od pokojnog Petra naseg bivseg clana sa foruma. Ova je treca god. kako je radim i morao sam na takav nacin da probam da se otarasim te ambrozije.
Jesi li ikad u zivotu video tako nesto?:osmeh: Par ljudi su mi rekli da ne znam sta radim i da nisam pri sebi zato sto toliko vremena cekam da izrastu korovi u sto se nisam slozio s njima.:ppozdrav:

Uglavnom koristim oko 135 l vode po kj kad prskam. Vozim Zetorom u 4 brzini pri nekih 1600 o/h. E na toj parceli posto ste mogli da vidite na sta lici koristio sam 200 l vode po kj vozeci 3 brzinom bas zbog toga sto i ja sam bio istog misljenja kao ti. Inace prskanje na crno posle setve isto radim sa 200 l po kj.

@peet
Hipoteticko pitanje u bezi zakorovljene parcele. Da li je moglo da se pre ~20 dana prodje totalom, poseje danas i oprska opet totalom ono sto je u menjuvremenu niklo?

Necu ti reci da ne pricas po selu:haha: salim se. Parcela je kad se ide kod Bancile prema starim bazenima gde je bila banja. Cicimoric treba tacno da zna jer je s jedne strane Vasa Bogdan a on mislim da mu je radio tu,mislim usluzno, pored je Pera Isak i zadnja je parcela od pokojnog Petra naseg bivseg clana sa foruma. Ova je treca god. kako je radim i morao sam na takav nacin da probam da se otarasim te ambrozije.
Jesi li ikad u zivotu video tako nesto?:osmeh: Par ljudi su mi rekli da ne znam sta radim i da nisam pri sebi zato sto toliko vremena cekam da izrastu korovi u sto se nisam slozio s njima.:ppozdrav:

Znam tacno koja je parcela i video sam koliko je zakorovljena ( svake godine je takva ) ali nisam znao da je ti radis. Postoji verovatnoca da ti to bude najcistija njiva ove godine. Koliko sam video kod mene na parcelama gde sam prskao sa totalom nema korova uopste ( zemlja nije dirana od sredine pocetka aprila ). Cackao sam zemlju i nigde nisam nasao da izlaze novi korovi tako da verovatno kad se prosusi vreme pocinjem sa spartanjem bez prskanja.

@peet
Hipoteticko pitanje u bezi zakorovljene parcele. Da li je moglo da se pre ~20 dana prodje totalom, poseje danas i oprska opet totalom ono sto je u menjuvremenu niklo?
Problem bi bio tamo kuda bi prosao traktorom prilikom prskanja. Na tim tragovima ne bi usla sejalica i ostalo bi semena vani.
Ovo bi se desilo ako bi posejao i ne bi pre toga obradio setvospremacem ponovo parcelu.
A pre 20 dana nisu iznikli bili svi korovi i plus ako ne bi imali i neku visinu ne bi postigao nista jer bi sejalica dosta tih korova pokrivala.
Ja se nadam da cu se otarasiti te ambrozije sad sa totalom! Uostalom sto sam rekao praticemo preko cele god.

Slike sam postavio na 30 strani posle drugog prskanja,malo je zastala u rastu ali se nadam da ce posle ovih kisa krenuti normalno da raste,prosle godine sam isto prskao i bio zadovoljan,kolicinu uree sam uzeo sa foruma a potvrdu sam dobio i od agroinzinjera koji radi u firmi koja seje preko 300ha soje,Marcelo stvarno neznam od cega je ta rdja ili sta vec.Moje misljenje da sa kolicinom vode od samo 200l/ha i 3kg koliko si ti stavio nemozes naskoditi soji jer je to nekih 1,5-1,8%.Ponavljam se ali nema veze: I prskanje 05.05. 1,1l pulsara+8g promonija+5kg uree+1kg murtonika,II prskanje 18.05. 1,1l pulsara+5kg uree sve to na 3kj.Sad kad prodju kise idem da vidim pa cu i slike postaviti.Posle soje sejem samo kukuruz ili ponovo soju.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh