KishRobert
Prijatelj Foruma
Niko to nista ne cita....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
pa ne mogu ga naci kod mene u okolini,to me muci...........Globus-u originalu Targa super a.m. Kvizalofop-P-etil,može samo do cvetanja soje,za zubaču 4l/ha,ali moja ti je preporuka (mislim jeftinija,a dobra) 1.5l/ha Gallant super,pa može i 2puta u toku godine,a može i u cvetanju
Danas posijao zadnje , 4ha soje . Olt sijačicom na 70cm , podešeno na najgušći razmak. Do sada je solidno trošila oko 80kg/ha , ali danas , neznam zašto otišlo samo 50kg/ha. (prilično sitno zrno) .
Znam da je rijetko ali dali tu išta očekivati jer mi se neda ponovo ići izmedju redova ili ipak dosijati sutra? (na deklaraciji klijavost 75%)
Sorta je dukat , htjeo sam Galeb ali na vrijeme nisam uzeo sjeme pa nije bilo ništa drugo .
Dakle Galeb , a sjeme je mnogo sitno . Skoro da je kao krpniji ječam npr. Ko što reko olt pneumatska ploče za soje dvoredne , a gustina na najgušće , kao 2.5cm , a tolko je iscurilo.
Moja soja ima formiranu prvu trolisku (verujem da će danas ili sutra biti potpuno razvijena, ići ću kasnije da vidim). Spremio sam dan pre setve i jako malo širokolisne trave je izašlo. Za iduću sedmicu predviđaju nestabilno vreme sa čestom kišom, i malo niže temperature. Koliko brzo soja u tim uslovima može da napreduje, odnosno koliko još dana imam fore za prskanje dok ona ne dobije treću trolisku, pošto ne vidim smisao prskanja u ovom trenutku?
Sirka opet imam dosta, ali je on za sad sav neki jadan i žut, i mislim da sad nije povoljan trenutak da se on prska, ali za njega znam da ima vremena.
juce prskano pulsar0.7l po ha i 5gr.harmoni , prva troliska ,ako bude trebalo bice korekcije .na jednoj parceli od 1.2 ha ima ,mi zovemo pirevina zastitari zubaca, sta kazu iskusniji ,fuzilend ili galant , i koja doza. aj zdravo
a sta mislite za Panteru,jel dobra protiv Zubace?Najbolje galant u maksimalnoj dozi!