Soja 2012.g.

Koliki rod soje očekujete na vašem imanju po Ha ?

• Manje

Glasovi: 6 6,5%
  • 0.5 t

Glasovi: 5 5,4%
  • 1 t

Glasovi: 26 28,0%
  • 2 t

Glasovi: 37 39,8%
  • 3 t

Glasovi: 12 12,9%
  • Više

Glasovi: 7 7,5%

• Ukupno glasača
    93
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
http://www.agromarket.rs/index.php?/ser/Kontakt/DC-Beograd

---------- Poruka napisana 18-05-12 u 14:11 ---------- Prethodna poruka je 17-05-12 at 23:13 ----------

Picture021-4.jpg
[/IMG]

Hirošima-Nagasaki za širokolisne,a za koji dan prskamo za uskolisne

Picture020-6.jpg
[/IMG]

Picture023-5.jpg
[/IMG]

a ovo je sklop kod mene

hirošima je sa RAMPOM,i palamidu i poponac i kupinu "napalio",sad dobija korekciono prskanje na ogumke još 2l/ha BENTAZON sa 90 l/ha vode (malo bude agresivnije zbog koncentracije)
A kombinacija za hirošimu mi je bilo BENTAZON 2l/ha+PROMONY 10gr/ha+KLOMAZON 0.35l/ha +0.15% okvašivač (i zubača na putu pobelila) - KLOMAZON preko te doze isključuje setvu pšenice ujesen iste godine :cao:

Danas obišao soju,otrovi su odlično odradili posao.Korovi su prosto nestali.
Pulsar 0,7l/ha.+5 gr/ha.Harmony+0,1% okvašivač.
xfceon.jpg

30msius.jpg

2r3fb5l.jpg

Danas posijao zadnje , 4ha soje . Olt sijačicom na 70cm , podešeno na najgušći razmak. Do sada je solidno trošila oko 80kg/ha , ali danas , neznam zašto otišlo samo 50kg/ha. (prilično sitno zrno) .
Znam da je rijetko ali dali tu išta očekivati jer mi se neda ponovo ići izmedju redova ili ipak dosijati sutra? (na deklaraciji klijavost 75%)

Mindjusar jedno pitanje:
vidim da si prskao sa RAMPOM pa da te pitam imam uglavnom popanca u soji i po koju palamudu pa me interesuje da li RAMPOM mogu to da resim i u kojoj si kolicini isao?

Moja soja ima formiranu prvu trolisku (verujem da će danas ili sutra biti potpuno razvijena, ići ću kasnije da vidim). Spremio sam dan pre setve i jako malo širokolisne trave je izašlo. Za iduću sedmicu predviđaju nestabilno vreme sa čestom kišom, i malo niže temperature. Koliko brzo soja u tim uslovima može da napreduje, odnosno koliko još dana imam fore za prskanje dok ona ne dobije treću trolisku, pošto ne vidim smisao prskanja u ovom trenutku?

Sirka opet imam dosta, ali je on za sad sav neki jadan i žut, i mislim da sad nije povoljan trenutak da se on prska, ali za njega znam da ima vremena.

Momo,uz tako malo isejanih zrna po ha i jos uz tako slabu klijavost nema cemu puno da se nadas.Moras jos semena ubaciti.Ja sam jedne godine imao slican problem pa sam ponovio setvu po istim tragovima i bilo je sve ok,jedino se malo teze spartalo.

Danas posijao zadnje , 4ha soje . Olt sijačicom na 70cm , podešeno na najgušći razmak. Do sada je solidno trošila oko 80kg/ha , ali danas , neznam zašto otišlo samo 50kg/ha. (prilično sitno zrno) .
Znam da je rijetko ali dali tu išta očekivati jer mi se neda ponovo ići izmedju redova ili ipak dosijati sutra? (na deklaraciji klijavost 75%)

Momo druže koja je sorta i koja grupa zrenja? Ako je sitno seme nesekiraj se ništa,tako sam i ja sa Savom prošao,50 kg/ha,ja sam zadovoljan sa sklopom,isti je kao na slikama gore,stim da je na slici Valjevka moje proizvodnje,pa znatno krupnije,i otišlo 70kg/ha

@tako,3posta gore piše SVE DETALJNO,sad neznam,jel meni lakše sve iznova tipkati ili tebi pogledati prethodni post :ppozdrav:

Sorta je dukat , htjeo sam Galeb ali na vrijeme nisam uzeo sjeme pa nije bilo ništa drugo .
Dakle Galeb , a sjeme je mnogo sitno . Skoro da je kao krpniji ječam npr. Ko što reko olt pneumatska ploče za soje dvoredne , a gustina na najgušće , kao 2.5cm , a tolko je iscurilo.

Sorta je dukat , htjeo sam Galeb ali na vrijeme nisam uzeo sjeme pa nije bilo ništa drugo .
Dakle Galeb , a sjeme je mnogo sitno . Skoro da je kao krpniji ječam npr. Ko što reko olt pneumatska ploče za soje dvoredne , a gustina na najgušće , kao 2.5cm , a tolko je iscurilo.

Sta si sad sejao Dukat ili Galeb? :osmeh:

Poznato je da je Dukat jako sitan i da se trosi puno manje semena u kilogramima iako se poseje isti ili priblizan broj zrna kao ( lupam Balkan )

Moja soja ima formiranu prvu trolisku (verujem da će danas ili sutra biti potpuno razvijena, ići ću kasnije da vidim). Spremio sam dan pre setve i jako malo širokolisne trave je izašlo. Za iduću sedmicu predviđaju nestabilno vreme sa čestom kišom, i malo niže temperature. Koliko brzo soja u tim uslovima može da napreduje, odnosno koliko još dana imam fore za prskanje dok ona ne dobije treću trolisku, pošto ne vidim smisao prskanja u ovom trenutku?

Sirka opet imam dosta, ali je on za sad sav neki jadan i žut, i mislim da sad nije povoljan trenutak da se on prska, ali za njega znam da ima vremena.

Dukej za 7-10 dana ćeš imati i treću trolistku ali mani ti trolistku nego prati travu kolika je pošto njoj hladnoća nesmeta i raste brže od useva.

Pa trava je problem, nema je (mislim širokolisne). Sirka ima solidno, al' za njega nije još optimalno vreme za prskanje. Širokolisne ima minimalno, spremao sam dan pred setvu (27.04 spremanje, 28. i 29. sejanje), i bojim se da bi posle moglo izaći još širokolisne trave a ja već bacio skupi otrov...

Videću u ponedeljak vremensku prognozu i stanje na njivi pa ću onda odlučiti da li da oprskam širokolisne korove pre kiše ili da čekam do posle kiše.

Kiša je najavljena za utorak, pa ako oprskam u ponedeljak posle podne, da li će smetati kiša i malo hladnije vreme usvajanju otrova od strane širokolisnih korova? Kombinacija je Sledor + Savazon + Symphony + okvašivač Hasten.

Dukej ti si sa tom kasnom pripremom uništio veći deo trave pošto je bilo dosta toplo tog perioda pa je trava mahom klijala i bila u fazi nicanja tako da tu više nebi trebalo da bude nicanja nove trave sem sirka rizomskog sa veće dubine ako ga ima mada je i on dobrim delom izašao zbog toplog vremena.Što se tiče kombinacije otrova ona je dobra i mislim da neće biti posledica zbog vremenskih uslova pošto najavljuju prosečnu temperaturu (oko 20-22 stepeni dnevna ) mada ti sačekaj da prođe utorak pošto i sam kažeš da nije trava velika.Da si prskao pred ono zahlađenje sa tom kombinacijom bogami bi imao problem sa delovanjem otrova ponaročito sa savazonom.A ako prskaš u ponedeljak po meni je bolje da to odradiš pre podne da bi korovi što više usvojili otrov ako u utorak bude nešto od te kiše i zahlađenja mada ja čisto sumnjam.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh