Soja 2012.g.

Koliki rod soje očekujete na vašem imanju po Ha ?

• Manje

Glasovi: 6 6,5%
  • 0.5 t

Glasovi: 5 5,4%
  • 1 t

Glasovi: 26 28,0%
  • 2 t

Glasovi: 37 39,8%
  • 3 t

Glasovi: 12 12,9%
  • Više

Glasovi: 7 7,5%

• Ukupno glasača
    93
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vi cime prskate protiv napada zeceva , cuo sam za kalijev sapun kako to ide, koliko treba za 1ha (300 lit voda).

Radili su to kod nas sa Ferijem za sude :osmeh: Ispostavilo se da zeceva nije bilo dok se prskalo i dok je gazda na njivi, posle su opusteno brstili soju. Samo kalibar :ppozdrav:

Pre dok je soje bilo manje u ataru a zeceva mnogo ja sam oprskao soju sa insekticidom EKATIN nista na svetu valjda nesmrdi vise nego to .Zecevi su manuli soju ali te sezone ja sam proklinjao dan kad god sam prskao sa prskalicom:zli:

Kalijev sapun samo do prve kise sluzi delimicno svrsi a ovo sto ja kazem je sistemicni insekticid

Kalijev sapun je dobar samo zbog toga sto ventili na prskalici lepo klize a prskalica prestane da smrdi bar na kratko vreme.

Danas sam obišao moje soje ( Galeb i Gorštak ) sejane 31 marta lepo se vide redovi 90% je niklo , plašio sam se zbog pokorice koja je ponegde baš debela oko 1 cm ali probila se , generalno Gorštak mi za sad lepše izgleda seme je moje od prošle godine a Galeb je semenski , mada tu gde je Galeb tu je bila ta debela pokorica pa je valjda potrošio više energije dok nije niko.

Nadam se da cu ove nedelje posejati vec ludim kisa me razbija,balkan ceka u dzakovima nadam se da cu ove nedelje posejati nadam se da nece biti prekasno,ili vec jeste sta mislite dali je jos neko u ovakvoj situaciji?

Bio danas da obidjem soju. Moja je izasla sa kotiledonima napolje. Lepo se vide redovi,nije istrulila. Cuo sam da ima slucajeva da je istrulila. Pored je komsija posejao kukuruz dan pre, ostali samo patrljci. Predusev je bio strniste, a izgleda da je stedeo na insekticidu.

Hitno pitanje, jel neko sijo soju sa žitnom IMT sijačicom, kako ide ne lomi li zrno i sl? Koje redove ste zatvarali i na koju gustinu sjetve namjestiti?

momo, kontaktiraj srdjan zorz,pisao je o nacinu sejanja , mislim ako se ne varam zatvaraju se cetiri lule svaka od po12.00cm puta 4 ispada 48.00 cm , ako imas vremana preturaj unazad , negde pise , siguran sam . malo je plice i imas problem sa pravcom , a ako imas vlage lepe, mislim da nije problem 3 do 4 cm , dubine . mislim da je i kolega kristal pisao o tome , ali za njega nisam siguran, aj zdravo

Ima teme setva soje zitnom sejalicom.Inace ja sam nameravao ove godine da sejem u svaki red jer sam pratio takvu setvu i nema nikakvih problema samo treba inkorporirati herbicide treflan i senkor posle korekcija, malo se ugazi soja ali do zetve se neprimeti.Odustao sam od tog nacina posto u to vreme nije bilo dovoljno vlage.Dogodine sejem u svaki red .probajte na manju parcelu ,i uverite se .Bitno je pravilno podesiti masinu, da seje odredjeni broj biljaka naspram grupe zrenja.Ove godine ne bi tebalo ni valjati jer ima vlage i moze da se poseje na potrebnu dubinu sa zitnom

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh