Soja 2012.g.

Koliki rod soje očekujete na vašem imanju po Ha ?

• Manje

Glasovi: 6 6,5%
  • 0.5 t

Glasovi: 5 5,4%
  • 1 t

Glasovi: 26 28,0%
  • 2 t

Glasovi: 37 39,8%
  • 3 t

Glasovi: 12 12,9%
  • Više

Glasovi: 7 7,5%

• Ukupno glasača
    93
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
агротехника ?
Agrotehnika sledeća : predusev kukuruz , uzorano ujesen, rano u proleće zatvorena zimska brazda drljačom ( početkom marta ) odmah i 150kg/kj 3 petnaestice , setva prva dekada aprila , u trećoj trolisli 1.2 l/H pulsar + harmoni ( protiv široko lisnih korova ), nakon toga jedno špartanje i selekt super pred cvetanje ( protiv uskolisnatih korova ) + folijarna prihrana murtonikom zajedno sa selektom i to je to. http://www.deltaagrar.rs/code/navigate.php?Id=41

Prošle godine sam imao gorštak,ništa posebno.
Duža vegetacija,prinos isti kao kod Save i Balkana.

Kod mene u selu sviu su gorštak sejali tri puta:pRVI put ZADNJI put i NIKAD VIŠE.Možda je u nekom drugom regionu drugačije.

I ja sam ga triputa sejao PRVI put ZADNJI put i NIKAD VIŠE.Bezpotrebno dugacke stabljike na svakih 15-25cm mahuna ,pa jos i polegne zamrsise vitlo ga vuce ,cupa itd vise losih osobina nego dobrih

Poslednja izmena:
Vitlo ga cupa,zrno ispada i osipa se,vitlo stane,ides napolje da ga odglavljujes,spominjes mu i mamu i tatu i dan kad si ga posejao i tako.Sve u svemu jedno iskustvo koje treba sam da dozivis da bi imao potpunu sliku o toj sorti soje.

@Spajki, još kad to sve radiš na tuđoj njivi uslužno...:haha:. Mada je taj Gorštak predprošle godina na pojedinim parcelama dao i preko 3t po kj, a bilo je i ispod 2t, te iste godine, sve u svemu na ovom terenu kod mene jako oscilira, dok se Galeb ubedljivo najbolje pokazao, jer ima dosta stabilan prinos.

Danas je cale prebrojavao klijala zrna mog Rubina sa instituta od 50 posejanih svih 50 je izklijalo,sejanje je islo nasumicno nisam prebirao zrna.
Njemu sam posejao 100 semenki Rubina doradni centar ZZ Rit sutra ce i to prebrojati.

Vi cime prskate protiv napada zeceva , cuo sam za kalijev sapun kako to ide, koliko treba za 1ha (300 lit voda).

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh