topalovic
Moderator
Galeb predvece ovrsen 2.5t na 0.90ari i nije lose koliko je kise dobila
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
@Danger ujaku je danas vrsio neki covek sa Claasom 98s,bilo je prljavo kao u prici ceo herbarijum na jednoj njivi na drugoj samo sudanka bilo je i cistog nesto malo,al je spram uslova i godine u mom kraju po meni odlicno nacurilo 99.48 meteri cisto,primese 6.5 a vlaga 9. Ja zadovoljan,a gazda i kombajner kako hoce.
kakav je to krs od kombaja kad su tolike primese,ja nisam nikom radio preko2.5-3.0%,ili je to neka teska korovina od njive
Nije on nju zagadio sa kombajnom nego ako je bila blizu modifikovane ukrstila se polenom,i prenela svoje osobine na nemodifikovanu...Večeras komšija zagadio svoju soju modifikovanom.Radio juče drugom i ovaj ga ubedio da je domaća i ode da radi danas svoju kad na kantaru analiza pokazala GM.Poludeo je a prinos odličan.
Bio do komšije danas, oni već par dana vrše soju. Trijumf im je najbolji i kažu da je bilo 25 meteri po kj. Valjevka mala slabije oko 23. Inače u našem ataru prosek je negde oko 21-22. Mi valjda sutra vršemo, pa ćemo da vidimo da li se možemo nadati nekoj finoj zaradi.