Ja na 70 jer nemam 6-rednu sejalicu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ovo je mnogo retko,a i svaki rod ispod 3t po ha je podbacaj.
Jel sejete uglavnom na 70 cm ?
Kod nas maltene niko ne seje na 70cm,ja jesam, prvi put.
Mnogo je bolje sejati soju na 70cm nego na 50cm.
Neka kaze sta ko hoce.
Na 50cm se redovi brzo zatvore i kada se izgrana gotovo. Sta je tu je, nema vise spartanja jer lomis grane.
A kada posejes na 70cm, ima mnogo vise mesta da se grana na strane, a i mozes da je spartas i kada je velicine 60-70cm. Samo se savija ispod spartaca i to je to.
Soji mnogo znaci spartanje.
Za sve ove godine koliko je sejemo i spartamo tako veliku nikada nismo imali manje od 2100kg/kj.
ako izmedju tockova idu tri baterije jel smeta turbina onoj srednjoj?jel imas neku sliku takve sejacice?Kod nas ubace na četvororednu sejalicu još jednu bateriju. 3 baterije između točkova i po jedna sa strane.
Ja sam do sad sejao sa žitnom međutim ove god.sam počeo pa odustao ,nije mi se svideo isušen setveni sloj,uzeo pneumatsku i posejo na 70 cm.
ako izmedju tockova idu tri baterije jel smeta turbina onoj srednjoj?jel imas neku sliku takve sejacice?
Malo odmaknes turbinu i onda je obidjes.ako izmedju tockova idu tri baterije jel smeta turbina onoj srednjoj?jel imas neku sliku takve sejacice?
Prvi uslov za dobar prinos je broj biljaka po ha (sklop), njega vremenski uslovi nemogu nadoknaditi.Pa podbacaj moze da bude uvek, jer nikada ne znas kakvo ce vreme biti, kisa ili susa.
Mi smo u 2010godini imali prosek 3.9t/h a neki nisu imali ni 2t/h i kakav je komentar na to.....?