Soja 2009

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za sad prosek 1880 kg JUS ali možda će da bude više jer sad počinjem da kosim bolje soje , a i GALEB je još napolju ::namigivanje::

Da li je neko imao soju sorte "Nena"?
Prekoputa moje njive ima jedna parcela soje koja mi se jako sviđa, ima dosta relativno krupnih mahuna, i još uvek je prilično zelena (najzelenija u tom delu atara a sejana je 12 aprila). Juče sam saznao da se radi o "Neni", pa me zanima da li ko još ima iskustva sa tom sortom jer već sad treba razmišljati o sortimentu za narednu godinu.

paorpaor je napisao(la):
Danas je Leka kosio al neme ga da kaze sta je bilo. Ja moju pocinjem sutra najverovatnije.
napisao sam u temi"Sta ste radili danas"evo i opet prinos na 3 kj 4200 kg slabo

Danas na 5.5 jutara prosek 1500kg/jutro ::lose::
29cp7w2.jpg

Danas drugih 5kj. Gorštaka, takođe 1300 kg/kj.
Galeb 3kj. 1500 kg/kj.
Ostalo mi još 4 kj. Gorštaka, taj bi trebao biti najbolji po izgledu al' ni ovo do sad nije loše izgledalo pa opet trt. Sve u svemu - katastrofa! :zli:

Danas završio žetvu soje, venera 1550kg/kj galeb 1600kg/kj sava1600kg/kj
predusev kukuruz, padavine (april-avgust) 217 litara, od toga 122 litara u junu! sve u svemu suša uzimala danak

ja danas vrsio coveku veneru i imao ravno 15 dok sve druge sorte od 8-13 meteri,cini mi se da je ta venera malo kasnija,covek hteo posto poto da mu danas ovrsim mada je jos bila jaka,za divno cudo vlaga 12.5 a primese 10.9 i spustili mu na 9.5 jer ima puno zelenih i zutih mauna al nabubrelih zutih i to ide u primesu,sve sto je mekano,i na kraju mu dodali na vlagu posto nije 13 i ravno mu oduzeli sa dodatkom 450kg soje na 4 jutra i za isplatu ravno 6000kg,covek presretan a ja ga gledam :sta: :sta: :sta:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh