Soja 2009

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jedan deo parcele ovršili juče u onom delu gde je bilo grada:
vlaga- 13.1
primesa- 4.1 (1.7 z)
prinos- oko 9m/jutru :zli: :zli: :zli:

Oko 40% od grada + taj deo atara je najmanje kiše dobio. u drugim delovima za 10 dana se može vršiti a sejani su u razmaku od 2 dana sorte vojvođanka i venera sve isti predusev ista kol. đubriva itd.
::lose::

paorpaor je napisao(la):
Oped kazem,ljudi nemojte licitirati cene pre nego li pocne zetva. Niko od nas ne zna cenu i mozemo samo da pricamo na pamet,to jest lupetamo. Soje nema,a ni rod nece biti bog zna sta. Ja sam u delu gde je soja veoma zastupljene i gde je zemlja kvalitetna pa soja oped nije posejana u nista vecoj kolicini nego predhonih godina. U banatu je gotovi ni nema naspram backe. Srem tu i tamo,al prodjoh pre neki dan putem ruma sabac i nisam primetio mozda jednu,ili dve njive. Cena po meni moze bitivestacki oborena od strane viktorije,ali samo u pocetku zetve. Izvoz je isao i ici ce dal regularno il ne,al ce sigurno uticati na cenu.
svaka cast

@šandor
Prinos od 12-15m/kj zavisno od parcele do parcele a povodom cene slabo, vecinu saznajem sa foruma. :ppozdrav:

Vrsili smo danas po podne tatinu soju .Setva 8 april ,sorta Balkan ,2100 kg po jutru vlaga 12 necistoca
2%.Da ne bude zabune zemlja je redovno djubrena stajskim djubretom. ::

Isti prinosi se kreću i kod mene kao kod cicimorica , bio sam i danas da vršim soju iznenadio me kako je SUVO posle ovih kiša. :sta:

Sutra bi trebalo da radimo uslugu 7 jutra. Ja sam moju obisao juce i ne verujem da ce biti pre 10-og. Pocela je da zuti i da polako gubi lisce. Moja je sejana 10 i 11-og aprila pa joj je vreme da sazri oko 5 sept. Nas je malo izvukla kisa pre 15-16 dana kad je retko de pala kod nas je jedno 25 litara pa je soja imala sansu da nalije zrno. Ako sutra radimo javicu kakav je covek imao prinos.

Nece Rastislave, sarolike su ima i zelenih valjda ce barem te baciti bolji prinos jer ove prve su jadne.

bogami ja se kisi neradujem suva mehuna pokisne pa se naglo osusi j....jeza pogotovo ko je sejo balkan

Ja sutra vrsim soju u Kulpinu, pa cemo videti sta kaze vaga.Video sam da je bar jedno trecina soje vec skinuta u tom delu atara.

kod nas su soju poceli da vrse pre 4-5 dana. Prve parcele su dale 1000-1100 kg. Kako dani prolaze prinosi su sve bolji i bolji. Danas je jedan mladic ovrsio parcelu od 10 KJ i imao je prinos od 2000 kg/KJ ( video sam svojim ocima ) a na drugoj od 9 KJ je imao nesto ispod 2000 kg/KJ. Te soje koje prve sazru u ataru su svake godine najslabije.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh