Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Neslazem se sa tvojom konstatacijom, zadnje 3-4godine sejem od 1-5 aprila i ostvaruje prinose 2-2,5t/kj ,ove godine kasnim sa vrsidbom zbog neujednacenog nicanja, za 1-2dana cu vrsiti ali mislim da ce posteno podbaciti, jer stvarno nas kraj je kisa obilazila ko da se zainatila +imao sam problema sa belom trulezi pa sta bude bice-cuce se.cicimoric je napisao(la):kod nas su soju poceli da vrse pre 4-5 dana. Prve parcele su dale 1000-1100 kg. Kako dani prolaze prinosi su sve bolji i bolji. Danas je jedan mladic ovrsio parcelu od 10 KJ i imao je prinos od 2000 kg/KJ ( video sam svojim ocima ) a na drugoj od 9 KJ je imao nesto ispod 2000 kg/KJ. Te soje koje prve sazru u ataru su svake godine najslabije.
U Kulpinu je ovrseno barem 75%,znam imam kombajn,vec su kombajni vecinom pod supom izadje se nesto malo uraditi i gotovo.Ja imam jos jednu parcelu koja je u Petrovackom delu atara tu cu verovatno u petak a sejo sam je kad i ove ostale koje su odavno poznjevene a tamo gledam jutros jos podosta soja tako da su kod vas bile jace kise nego u KulpinuRastislav je napisao(la):Ja sutra vrsim soju u Kulpinu, pa cemo videti sta kaze vaga.Video sam da je bar jedno trecina soje vec skinuta u tom delu atara.
šandor je napisao(la):Kosio sam danas soju u " pravoj zemlji " prinos preko 2 t