Soja 2009

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam za,samo ne znam kome treba uputiti cenovnik. Mali je problem nesloga,jer ce se uvek naci budala koja ce dati budzasto.

jeste...
nema od toga nista,uvek ce se naci neko kome je pao zabat na kucu pa mora da je da jeftinije. ::namigivanje::

Bas tako kolege..,a ta budala smo i ja i Vi,nemoze se cela letina od psenice do suncokreta i soje itd...ostaviti na lager od cega ziveti onda?

@soyacorn
dobro razmisljanje , a sto se tice budala, mislim da se soje relativno malo seje tako da trziste nemoze biti zasiceno sem u trnutku vrsidbe takio da uz malo tvrdoglavosti verujem da se moze mnogo uraditi.Obicno nisam optimista al u ovo verujem :bravo:

Jugos je napisao(la):
Bas tako kolege..,a ta budala smo i ja i Vi,nemoze se cela letina od psenice do suncokreta i soje itd...ostaviti na lager od cega ziveti onda?
Problem je sto i oni(otkupljivaci) to znaju!

Kod nas jos nije poceo suncokret! A soja ce tek posle suncokreta kako sad izgleda!

šandor je napisao(la):
Kad ćeš ti vršiti cicimoric i koji prinos očekuješ ?

one koje smo poceli sejati 15 aprila nece biti zrele pre 10 septembra ( sad su pocele da zute listovi ) i na njima ocekujem oko 2000 kg/kj ( mada se moze desiti da bude i vise ), a ono sto smo presejavali krajem maja jos uvek je totalno zelena tek su nedavno poceli da se debljaju mahune. Ako ne bude pala kisa verujem da ce se i to ovrsiti krajem septembra ako padne kisha onda sredinom oktobra.

Sorta balkan inace u nasem ataru mogu reci sve soje su na izdisaju samo ljudi to jos ni neznaju ,tako je kisa je slabo bilo posle onih u junu skoro da i nisu bile,video sam pisali ste pre nedelju ili ranije da je u nekim krajevima palo dosta kise a kod nas nista skoro dva meseca.Inace nije sva moja bas za kosenje par parcela cu morati sredinom druge nedelje...
Sto se tice vlage najmanju vlagu imate ako odmah odnesete prikolicu sa njive da predate,jos nestignu da povuku suva zrna od tih zelenijih, a ako cekate sutra dan ili kasnije samo cete imati vecu vlagu bez obzira dal ima zelene ili ne u prikolici.jednu prikolicu sam predao odmah sa njive a ostalo sam kosio do mraka koje sam predao ujutru danas i vlaga je bila za 1 procenat veca,isto vazi i za psenicu.

Sledeće nedelje počinje skidanje BALKAN-a:

ofagx1.jpg

GALEB će da čeka dok skinem balkan ::namigivanje:: :

w1u4gh.jpg

Kod vas su dosta zrelije soje nego kod mene. Ja imam jos dosta zelenog lisca,osim na jednoj parcele gde je dukat(ranija sorta). Ja sam sejao 10 i 11 aprila,ali smo imali i po prilicno padavina i do pre 5 dana je u soji bilo po prilicno mokro.

Moja soja sorte SAVA je toliko zelena naspram ovih slika da se pobojavam da nece da sazri ni do Svetog Save! ::namigivanje::

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh