Soja 2009

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Juče prolazih pored jedne njive sa sojom, koja je inače izgledala super, a sada se suši...

Evo kako izgleda moja soja! Danas sam bio da obidjem pa sam se slikao da vidite kolika je! U proseku ima 35-40 mahuna i ako sva dosad zametnuta zrna nalije ja cu biti zadovoljan!

2d0ysg5.jpg

E to je Mityoo Glavom i bradom! Konacno da se i ja pojavim na nekoj slici! ::namigivanje::

Danas sam obisao malo atar, soja alarmantno, lisce zuti a meune gornji spratovi prazni.Kod mene nije bilo kise jos og vrsidbe ako za dan dva nepadne a po svemu da nece nepise se dobro

I ja sam danas obilazio soje i u strasno su dobroj kondiciji. Nema ni jednog zutog lista do 80% visine mahune pune a one iznad polunapunjene.

Na nekoliko parcela imam retku soju zbog losheg nicanja ali je tamo soja razgranala pa izgleda kao zbunje. Doneo sam jednu takvu biljku kuci i izbrojao 235 mahuna sutra cu da slikam i postavim.

cicimoric je napisao(la):
I ja sam danas obilazio soje i u strasno su dobroj kondiciji. Nema ni jednog zutog lista do 80% visine mahune pune a one iznad polunapunjene.

Na nekoliko parcela imam retku soju zbog losheg nicanja ali je tamo soja razgranala pa izgleda kao zbunje. Doneo sam jednu takvu biljku kuci i izbrojao 235 mahuna sutra cu da slikam i postavim.

Nisam slikao kompletnu biljku soje jel se nista ne vidi iz daljine od listova nego sam slikao delove gde se lepo vidi broj mahuna.

iqih4z.jpg

ezk2up.jpg

u pitanju je ista biljka soje na obe slike

UUU EEE bogte cici jesi ti to ciodama nizao mahune na stabljiku da bi slikao..... LUDO!!!!!! ::svaka cast::

mityoo je napisao(la):
UUU EEE bogte cici jesi ti to ciodama nizao mahune na stabljiku da bi slikao..... LUDO!!!!!! ::svaka cast::

hihiihihiihihih

vidi se na drugoj slici to su pri dnu stabljike mahune slabije razvijene i manje zbog nedostatka padavina u fazi kada je soja bila mala, ali zato je to sve nadoknadjeno kasnije kao sto se vidi na gornjoj slici koja prikazuje sredinu stabljike.

E ajde sada cici pojasni, jel to sa parcele koju nisi orao jesenas nego samo spremao pre setve (ako se sećam tako si naveo proletos), ili je redovna obrada?

branko je napisao(la):
E ajde sada cici pojasni, jel to sa parcele koju nisi orao jesenas nego samo spremao pre setve (ako se sećam tako si naveo proletos), ili je redovna obrada?

nisi dobro zapamtio kukuruz imam u neoranoj zemlji

ova soja je sa parcele koja je normalno radjena samo proletos soja nikla redje nego sto bi trebalo pa zato ima tako puno mahuna.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh