Soja 2009

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
evo soje kod mene

SDC11144.jpg

Kod mene je soja jako sarena i imam svakakve

Ova je 19 KJ u komadu i nisam je uopste prskao:

29g1rfm.jpg

Ova je 14.5 KJ u komadu i bilo je samo sirka u njoj i to dosta:

2evc3nb.jpg

A ova je jedna od onih koju sam presejavao i tek sada nice i popunjava redove posto sam sejao preko one retke soje koja nije nikla zbog sushe ( uvek je palo samo toliko kishe da je navlazila zrno i na kraju probalo )

300ws4x.jpg

kreso bre, kak'a je to travuljina u soji? deder dase to resi sto pre... :nono:
cici - svaka cast!

tarana je napisao(la):
kreso bre, kak'a je to travuljina u soji? deder dase to resi sto pre... :nono:
cici - svaka cast!

pa nema trave možda ima ali je žuta .... a da mi sijemo sa žitnom sijačicom i to svaki red tak da ti se čini možda čini da ima trave pošto nema redova :cool:

E kada smo već kod toga.
Hajde lepo reci kokva bude soja tako sejana?
Kako se boriš sa korovima, i da li soji ne fali međuredna kultivacija?

branko je napisao(la):
E kada smo već kod toga.
Hajde lepo reci kokva bude soja tako sejana?
Kako se boriš sa korovima, i da li soji ne fali međuredna kultivacija?

bude ti sve isto samo mora biti dobro prskanje i ona kad se raširi korovi nikud ne mogu

sta je bio predusjev i sa cim si tretiro predusjev pa je tako njiva cista ::svaka cast::

Veruj mi neznam ni sam kako se ovo desilo da korovi nisu nikli. Tu parcelu radim prvi put ove godine. Prosle godine je bila soja i ja sam je vrsio vlasniku te parcele. Od korova je bilo jako jako puno Lobode i niceg drugog, ali je Loboda bila zelena kad sam vrsio soju ( bash sam se namucio ) i moguce je da semena nisu sazrila pa su propala.

Jugos je napisao(la):
Kreso a kad bude da prskanje ne uspe,pa se digne kerece grozdje (pomocnica-cini mi se)...

e ako prskanje neuspije onda si ga kume moj naje.. ::namigivanje::
mada ova laguna sa kojom prskam je odlična samo mora biti sa njom dobro ljepilo

cicimoric je napisao(la):
mladen je napisao(la):
Ova je 19 KJ u komadu i nisam je uopste prskao

ne kapiram kako to da nisi uopsteprsko

pa nije bilo korova do sada. Sada je nesto niklo pa cu mozda da oprskam a mozda i necu, videcu josh
I ja sam ove godine imao jednu parcelu gde je soja nikla, a nije bilo gotovo nikakvih korova. Malo sam bio u dilemi, ali sam ipak odlucio da prskam da ne rizikujem. Koristio sam Pulsar, koji sam prethodno vec bio obezbedio, koji, ako dobro znam, deluje i kroz zemljiste, tako da bih predupredio eventualno kasnije nicanje korova. Jos uvek sam u dilemi, mozda i nisam morao prskati.

Sandore,jesi primetio leptire,hoces prskati?Ja nisam jos otisao da vidim ali sutra sigurno ,nije se zezati sa tim :sta: ::lose::

Leka pa gde si se ti uputio u atar kolima,hoces da potones.
Ja sam danas bio na par parcela (jedva stigo motorom posto necu traktorom da kidam lenije) i nigde nisam primetio ni larve,a ni leptire. Valjda nece kod nas.

Soja sorta Balkan (seme sa tavana)
Međuredni razmak 70 cm 60kg/Kj
Setva obavljena 04.04.2009 godine
Herbicidi Oxon 32g/Kj + 0,2 L/Kj Pirat
Lokacija Despotovo
206fvxe.jpg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh