Јуче ујутро сам са братом планирао да сиђемо тракторима до једне парцеле која је на падини изнад потока, одатле да извучемо две огромне трешње које су пале после снегова. Време лепо, снег се истопио одавно, лед рекло би се попустио, мраза нема. Елем, опремимо се сајлама и ланцима и тестерама, попалимо машине, ја на ИМТ 533 са гланц новим гумама /Рума, заправо нису Рума али продавац ме уверавао да је то исто, сада је неки други произвођач/ и брат на Урсузу са не тако новим гумама. Како смо сишли са пута на траву и један и други трактор клизе како их носи нагиб, неће ни напред ни назад, не мења ситуацију ни блокада, волан просто не слуша, точкови раде али машине клизе ка јендецима, ништа нисмо могли да урадимо, одустанемо одмах да не направимо неки карамбол. ИМТа сам некако спустио до пута испод и вратио га у трем, Урсуз остаде напољу не некој обали, ено га покривен цирадом. Силазио сам тим трактором више пута и по киши и лошем времену у јаруге и којекуде, и то са потрошеним гумама, извлачио са њим по блату пуну приколицу дрва из којекаквих рупетина, сада трактор сам не може да макне, шта се десило немам појма. Као да се танак слој земље на површини одледио а испод је још увек било залеђено. Не знам да ли је неко имао слично искуство, али рекох да предложим да ако планирате неки рад по лошијем терену прво испробате да ли је могуће по овом сада времену.