Slobodna diskusija o traktorima

549 ima zadnji kraj isti kao 560 tako da nema brige.

Pobrko si lončiće. Jača ploča hid., veći cilindar, deblja osovina i ramena, jače vertikale i poluge (na 560 jače poluge). Ostalo ko na 539.

549 nosi i radi sa 600 l 12 m bez brige, al treba mu malo tegova naprijed (ovisi koja je prskalica iza). Pa uredan 533-539 radi sa 600 l 12 m + 4-6 utega naprijed, a da neće 549 koji je teži i duži.

Hidraulik na 549 je isti kao na 560, poluge horizontalne se samo razlikuju.
Trup nije isti, to je kao na 539.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Treba da kupim traktor da moze da nosi 600l i spartac 6 redi.
Gledam razlika u ceni izmedju 42 i 49 bas velika.

Prskalicu će nositi ko jbm ti, za špartač možda ne bi bilo loše malo više konja ali ako je teren ravan i ne ideš duboko i brzo ide to i sa 542.

Treba da kupim traktor da moze da nosi 600l i spartac 6 redi.
Gledam razlika u ceni izmedju 42 i 49 bas velika.
Ne znam koji veći traktor imaš.
Ali 542 i 6redi špartač ako hoćeš lepo da ošpartaš ima skoro da se oznoji. + Ne može visoko da digne na leniji onda ako je kukuruz samo malo veći izlomi ga... Sejalica ide Nodetka, ali grebucka stalno, nosio je 40kg tegova napred kada je nosio 6R punu soje. Prskalica realno bez nekih tegova napred teško da će da ide pogotovo ako ima kopir grane. Naravno zavisi i kakav je teren u pitanju.
Od kada smo pre 10-tak godina špartač i sejalicu 6R zakačili za 80ks preporodio sam se. Ovo godine sam za dan ošpartao 50kj sa navigacijom stalo 45L nafte. 542 niti može to ošpartari za dan, a i potrošio bi bar 20L više nafte..

Nazad
Vrh